Uzmanlardan uyardı: Sıcak hava sinir ve stres yapıyor

Dünya genelini etkisi altına alan sıcak hava dalgaları, mevsim normallerinin üzerinde en sıcak günlerin yaşanmasına yol açarken; uzmanlar sıcak havanın insanların sinirlerini tetikleyebileceği uyarısında bulundu.
Aşırı sıcak ve nemli hava psikolojiyi de olumsuz etkileyebiliyor. Prof. Dr. Bilal Boztosun

Sıcak havalarda sağlıklı insanların bile nefes almakta zorlandığını kaydetti.

İNSANLARIN TAHAMMÜLÜ AZALDI
Sıcaklıkla birlikte nemin artması ile birlikte hissedilen sıcaklığın yükseldiğini belirten Boztosun, "İnsanların rahat sessiz ve sakin ortamda duyguları daha dingin ve daha yumuşak haldedir ama baktığımızda bir taraftan nefes alamamak ve hareket edememek stresin artmasına neden oluyor. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman ne yazık ki en daha sinirli daha stresli hastalarımızla karşılaşıyoruz. Bu dönemde baktığımızda hastalarımız ve toplumumuz nefes alamadıklarını belirtiyorlar ve birçok istenmeyen olaylarla karşılaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

TRAFİKTE ÖFKE KONTROLÜ ZORLAŞIYOR
İstanbul'da trafikte olmanın normal şartlarda da zor olduğunu belirten Boztosun, "Maalesef trafik İstanbullular için önemli ve büyük bir problem. Bu problemin yanına bir de sıcak hava ilave olunca daha da sıkıntılı bir hale geldi. Trafikteki sıkışıklığın üzerinde hava sıcaklığı da eklenince insanların üzerindeki yük arttı. Bu durum toleransı azaltarak gerginliği arttırıyor. Bu gerginlik hem sizin tansiyonunuzu yükseliyor hem de kalp atışınızın hızlanmasına neden olarak daha yorgun ve halsiz hissetmenize sebebiyet veriyor. Bu sebeple bu havalarda zorunda kalmadıkça dışarıya çıkmayın diyoruz, sıvı ihtiyacınızı dengeli ve düzenli şekilde karşılayın. Gıda tüketiminde ise hazmı kolay olan gıdalar tercih edin çünkü sıcak hava ile birlikte hazımsızlık tansiyonunuzu yükseltmesin." şeklinde konuştu.
- Popüler Haberler -

Savcı Kayhan'ın katilinden kan donduran savunma... ''Anlık panikle boğazını kestim''

Valilikten tekne ve yatlarla ilgili yeni karar... 8 Eylül itibarıyla yasaklandı

Aliağa'daki Nemport Limanı'nda yangın

Üsküdar esnafı ve birçok STK, ''Gazze'ye umut ol'' kampanyasında bir araya geliyor

Bursa'da korkunç tablo! Yüzler balık ölü halde bulundu

Kayseri'deki fabrika yangını kontrol altında
