Tartıştığı sürücüye sahte kart gösterdi! Soruşturma başlatıldı
Ataşehir'de, aracını park ettiği sırada tartıştığı sürücüye kendisini hakim ve savcı olarak tanıttığı belirlenen şüpheli ile tartıştığı kişiye yönelik adli soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, adalet teşkilatının adını kullanarak toplumsal huzuru bozmaya çalışanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen ve "üzerinde hakim/savcı yazılı bir kart gösterdiği" iddiasıyla sosyal medyaya yansıyan olaya ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacının hasıl olduğu belirtildi.
Açıklamada, "Hakim/savcı mesleğine mensup olmadığı tespit edilen İ.E. isimli şahsın aracını park ettiği esnada O.O.G. isimli şahıs ile tartıştığı, tartışma sırasında hakim/savcı yazılı kartı gösterdiği olaya ilişkin olarak 'tehdit', 'kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından her 2 şüpheli şahıs hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.
BAKAN GÜRLEK'TEN "YARGI TEŞKİLATININ SAYGINLIĞINI HEDEF ALAN GİRİŞİMLERE" YÖNELİK AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Akın Gürlek, adalet teşkilatının adını kullanarak toplumsal huzuru bozmaya çalışanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi.
Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Ataşehir'de yargı mensubu olmadığı halde "hakim/savcı" sıfatını kullanarak bir vatandaşı tehdit eden kişi hakkında adli soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bakan Gürlek, şunları kaydetti:
"Hakimlik ve savcılık mesleği, hukuk devletinin teminatı ve milletimizin adalet duygusunun en güçlü güvencelerinden biridir. Hiç kimse bu sıfatı istismar ederek kendisine nüfuz devşiremez. Adalet teşkilatının adını kullanarak toplumsal huzuru bozmaya çalışanlara asla müsamaha gösterilmeyecek, yargı teşkilatımızın saygınlığını hedef alan her türlü girişime karşı gerekli tüm adli ve idari işlemler kararlılıkla yürütülecektir. Hukukun üstünlüğünü, yargı mensuplarımızın onurunu ve vatandaşlarımızın haklarını korumaya kararlılıkla devam edeceğiz."
- Popüler Haberler -
D vitamini takviyesi kimlerde işe yarıyor, kimlerde işe yaramıyor?
Çocukların ekran süresi mi yoksa ne izlediği mi önemli?
Küçük ev sahiplerine hayat kurtaran tüyolar
Babaların her gün çocuklarıyla geçirmesi gereken süre açıklandı
2027'de bu 5 mobilyayla vedalaşıyoruz! Yerine gelecek parçalar açıklandı
65 yaş üstü için spor salonu devri bitti! Günde sadece 4 dakika yetiyor



