Sel ve Toprak Kaymaları Can Aldı

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti ve Nepal'de şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymaları, büyük yıkıma yol açtı. 68 kişi yaşamını yitirdi.
Şiddetli Yağışların Yıkıcı Etkileri
Hindistan Batı Bengal eyaleti ile Nepal'de hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 68 kişi hayatını kaybetti.
Hindistan ve Nepal'de hafta sonundan bu yana şiddetli yağışlar etkili oldu. Hindistan'ın Batı Bengal eyaletine bağlı Darjeeling şehrinde yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 18 kişi hayatını kaybetti. Evlerin ve köprülerin sulara kapıldığı felakette, yollar da büyük hasar gördü. Eyalet yetkilileri, hala birçok kişinin kayıp olduğunu belirterek, yardım ve onarım çalışmalarının başladığını aktardı.
Eyalet Başbakanı ve Hava Durumu Müdüründen Açıklamalar
Eyalet Başbakanı Mamata Banerjee yaptığı açıklamada, "İki demir köprü çöktü, birçok yol hasar gördü ve sular altında kaldı, tarım arazileri tamamen suya gömüldü" dedi. Banerjee, Çay bitkisinin yetiştiği Darjeeling, Jalpaiguri ve Alipurduar şehileri ile Kalimpong kasabasının yağışlardan etkilenen bölgeler arasında olduğunu ifade etti.
Eyalet başkenti Kalküta'da Bölgesel Hava Durumu Müdürü H. R. Biswas ise hafta sonu yağan "aşırı şiddetli" yağışların devam edeceğini ve Darjeeling şehrinde daha fazla sağanak yağış beklendiğini söyledi.
Nepal'de Toprak Kaymaları
Nepal'de 37 kişi toprak altında kaldı
Hindistan ile sınır komşusu olan Nepal'de de sel ve toprak kaymalarında 50 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 37'sinin Hindistan sınırındaki doğu bölgesi Ilam'da ayrı ayrı meydana gelen toprak kaymalarında yaşamını yitirdiği öğrenildi.
- Popüler Haberler -

Ankara'da yük asansöründen düşen 2 işçi hayatını kaybetti

Beyaz önlüğe kara leke

Kocaeli'de fabrikada patlama: Can kaybı var

Sır ölümde 7 şüphe! Güllü'nün dosyası cinayet büroda

Minguzzi davası... Duruşmada gerginlik: Pişkin katillerden anneye saldırı!

Freni patlayan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi
