ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Safran tüketen yaşadı! Öyle bir faydası var ki…

MELİS TUĞÇE İÇYER - | Son Güncelleme Tarihi:
Safran tüketen yaşadı! Öyle bir faydası var ki…

Safran en kıymetli baharatlardan biri. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleriyle beyni doğrudan etkiliyor. Safranın az miktarı bile vücutta uzun süre dolaşabiliyor. Bilişsel işlevleri güçlendiren safranın tüm faydaları haberimizde…

Kapat

HABERİN DEVAMI

Safranı mutfakta bulundurmak için birçok neden var. Araştırmalar safranın yaşa bağlı hastalıkları önlediği hatta bazen tedavi edici olduğunu gösteriyor.

Pahalı olan safranın az miktarının bile vücutta uzun vadede faydası oluyor.

SAFRANIN FAYDALARI

1. HAFIZAYI GELİŞTİRİR

Safran, beyin sağlığını, hafızayı ve öğrenmeyi destekleyen antioksidanlar içerir. Bir meta-analiz, safranın hafif bilişsel bozukluk üzerinde faydalı bir etkiye sahip olabileceğini, hatta Alzheimer hastalarında bilişsel bozukluğu yavaşlatabileceğini göstermektedir.

2. KAYGI GİDERİCİ

'Güneş baharatı' olarak bilinen safranın, pozitif ruh halini desteklemeye ve duygusal dengeyi korumaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Araştırmalar, her gün 30 mg safran takviyesi almanın hafif ila orta şiddette depresyonun şiddeti üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu bulmuştur.

3. KAN BASINCINI DÜŞÜREBİLİR

Safran, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilen antioksidanlar açısından zengindir. Safrandaki spesifik antioksidanlar, hücre hasarına ve yüksek tansiyon dahil olmak üzere hastalıklara yol açabilen oksidatif stresten vücudu korumaya yardımcı olabilir.

4. UYKUYA YARDIMCI

Safran alımı, kendi bildirdiği uyku şikâyetleri olan yetişkinlerde uyku kalitesinde iyileşmelerle ilişkilendirilmiştir. Uyku kalitesini iyileştirmek için gereken safran miktarı günde yaklaşık 100 mg'lık bir takviyedir.

8. GÖZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Araştırmalara göre safran gözü güçlendiriyor. Görme kaybını önlüyor.

HERKES SAFRAN TÜKETEBİLİR Mİ?

Baharat olarak safran genellikle güvenli kabul edilir ve yoğun aroması ve güçlü rengi nedeniyle çoğu yemekte çok az safran gerekir.

Çok büyük miktarlarda tüketilirse safran zararlı olabilir.

Alerjik potansiyeli düşüktür.


Etiketler:
safran baharat safranın faydası