Palamut fiyatları 35 TL'ye kadar düşmüştü! Rize'den tepki çeken görüntü: Vatandaşa çok gördüler, denize döktüler
Karadeniz'de palamut bolluğu nedeniyle fiyatlar 35 TL'ye kadar düşünce Rize'de avlanan balıklar denize döküldü. Vatandaşlar kokudan şikayet ediyor.

AKŞAM'ın 14 Ekim 2026'da manşete taşıdığı palamut bolluğu tartışması, bu kez çevre kirliliğiyle gündeme geldi.
Rize'de ihtiyaç fazlası avlanan ve ezilen binlerce palamut denize döküldü. Limanı saran ağır kokuya tepki gösteren balıkçı Temel Zaman, "Vatandaşlar bu koku yüzünden geceleri evinde yatamıyor, binaların içine kadar koku doldu" dedi. Karadeniz'de palamut bolluğu nedeniyle fiyatların 35 TL'ye kadar düşmesi üzerine avcılığa ara verilmesi çağrısında bulunulmuş, AKŞAM'ın 14 Ekim'de manşete taşıdığı haberde sektör temsilcileri vatandaşın ucuz balık yemesi gerektiğini savunmuştu.
Bolluk tartışmaları sürerken Rize'nin Pazar ilçesinden tepki çeken görüntüler geldi. Kirazlık Mahallesi'ndeki balıkçı limanında, aşırı avlanma nedeniyle kasalara sığmayan, taşıma ve istifleme sırasında ezilip patlayan tonlarca palamutun bazı büyük balıkçı tekneleri tarafından denize döküldüğü öne sürüldü.
AĞIR KOKU HAKİM
Limanda biriken ölü balıklar çürüyerek çevreye ağır koku yaydı. Mahalle sakinleri kokudan pencerelerini açamaz hale geldi. Yaşananlara tepki gösteren balıkçı Temel Zaman, denetimlerin artırılmasını isteyerek, "Bu rezilliğe bir bakın. Sahil Güvenlik Komutanlığı gelsin, ufak teknelerle değil bu büyük takımlarla ilgilenip gereken cezayı kessin. Liman berbat durumda, ağır kokudan geçilmiyor. Büyük tekneler fazlalık balığı ezilip patlayınca doğrudan denize basıyor. Vatandaşlar bu koku yüzünden geceleri evinde yatamıyor, binaların içine kadar koku doldu" dedi.
- Popüler Haberler -
İstanbul'da turuncu kodlu alarm: Kuvvetli yağış ve fırtına saatler içinde etkisini gösterecek
Polisten Fatih'te insan ticareti ve şantaj operasyonu: 8 kadın kurtarıldı, 1 gözaltı
İstanbul'da LNG yüklü tanker devrildi
Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti... Aleyna serbest, katile müebbet
İstanbul Valiliği ve Meteoroloji tarih verdi! Çok kuvvetli yağış bekleniyor: Vatandaşlara kritik uyarı
Genç kızı 30 bıçak darbesiyle öldürmüştü... Delilleri gizleyen aileye ödül gibi ceza



