ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Oto sanayiden pistlere uzanan yolculuk

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Oto sanayiden pistlere uzanan yolculuk

Emir Tanju, bebekliğinden beri babasının oto sanayi sitesindeki iş yerinde vakit geçiriyor. Onun araba tutkusu da otomobil sporlarına merakını ateşledi. Henüz 16 yaşında olan Tanju, şampiyonluktan şampiyonluğa koşuyor.

İstanbul'da yaşayan Emir Tanju'nun otomobil yarışlarına olan tutkusu, otomobil tamiri ve modifiyesi yapan babası Volkan Tanju'nun Maslak Oto Sanayi Sitesi'ndeki dükkanında başladı. Henüz 20 günlük bir bebekken dükkanın muhasebe işlerine bakan annesi Hatun Tanju'nun kucağında oto sanayiye ilk adımını atan Emir'in, çocukluğu spor otomobillerle iç içe geçti.

Babasının ara sıra go-karta götürdüğü Emir'in spor otomobillere ve yarışlara olan merakı giderek arttı. Emir Tanju henüz 9 yaşındayken motor sporlarıyla ilgili eğitim verilen bir akademiye kaydolarak kendini bu alanda geliştirmeye başladı.

KUPALARININ SAYISI YAŞINI GEÇTİ

Bu merak yıllar sonra ona şampiyonluklar getirdi. Emir Tanju yurt dışındaki birçok yarışta birincilikle döndü. Emir Tanju 2018 yılından bu yana ise otomobil sporlarının parlayan yıldızı oldu. Bu başarının ve kupanın ardında ise yoğun bir çalışma yatıyor. Roma ve Avusturya'da birinci olan Emir'in hedefi Formula 1'de yarışmak.