ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kahtalı Mıçe öldü mü? Kahtalı Mıçe kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

CİHAT ÇELİK - | Son Güncelleme Tarihi:
Kahtalı Mıçe öldü mü? Kahtalı Mıçe kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Türk halk müziğinin usta ismi Kahtalı Mıçe, uzun süredir mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek 74 yaşında hayatını kaybetti. Adıyamanlı sanatçı, 57 yıllık müzik kariyerinde halk müziğine unutulmaz eserler kazandırdı. Magazin gündemini takip edenler, "Kahtalı Mıçe öldü mü? Kahtalı Mıçe kimdir, neden öldü?" sorularına cevap arıyor. İşte ünlü sanatçının ölüm nedeni

Kapat

HABERİN DEVAMI

Kahtalı Mıçe öldü mü, neden öldü? soruları, uzun zamandır hastalığı nedeniyle tedavi gören şarkıcının vefat haberi üzerine gündeme geldi. Adıyamanlı sanatçı Kahtalı Mıçe'nin cenazesi memleketi Adıyaman'da toprağa verilecek. Peki, Kahtalı Mıçe kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

KAHTALI MIÇE NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Kahtalı Mıçe, uzun süredir mücadele ettiği ince bağırsak kanseri nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan sanatçının cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde toprağa verilecek.

HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Gerçek adı Mustafa Kahtalı olan sanatçı, yaklaşık bir yıldır ince bağırsak kanseri tedavisi görüyordu. Antalya'daki bir hastanede tedavisi süren Mıçe, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı ve gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

Vefat haberi, sanat camiasında ve halk müziği sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı. Sanatçının yakınları ve hayranları, sosyal medyada duygusal mesajlarla Kahtalı Mıçe'yi anarken, birçok ünlü isim de başsağlığı dileklerinde bulundu.

KAHTALI MIÇE KİMDİR?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1951 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğdu. Yörede Mustafa'nın kısaltılması olarak kullanılan 'Mıçe' nedeniyle bu lakabı alan Kahtalı, ilkokulu Kahta Kubilay İlkokulu'nda okudu. Çocukluğunda, çoğunlukla pamuk tarlasında çalışmaya gittiği için ilkokulu 9 senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise dışardan sınavlara girerek aldı.

17 yaşından itibaren Kahta'da düğün ve konserlerde türküler söylemeye başladı. 1975- 1985 yılları arasında albüme dökülemeyen ve resmi kayda geçmeyen albüm kayıtları yaptı. İlk albümü 'Kara Gözlüm'ü memleketi Adıyaman'da yaptıktan bir yıl sonra İstanbul'a giderek çıkardığı 'Gurbet Kuşu' albümüyle şöhreti yakaladı.

Ahmet Sezgin, Nuri Sesigüzel, Mahsuni Şerif, Sami Kasap gibi sanatçıların parçalarını da seslendiren Kahtalı'nın 1975 yılında evlendiği Hülya hanımdan 2 kız, 2 erkek 4 çocuğu var. 'Aslan' olan soyadını 5 yıl önce mahkeme kararıyla 'Kahtalı' olarak değiştirdi.

Kahtalı Mıçe, 57 yıllık müzik kariyerinde 19 albüm çıkararak Türk halk müziğine önemli katkılar sundu. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan sanatçı, müziğe olan ilgisini küçük yaşlarda keşfetti.

Özgün tarzı ve içten yorumlarıyla halkın gönlünde taht kuran Kahtalı Mıçe, 1986 yılında çıkardığı "Gurbet Kuşu" albümüyle büyük bir çıkış yakaladı. Özellikle "Çilli Bom", "Dilo Dilo" ve "Tavukları Pişirmişem" gibi eserleriyle Türkiye'nin dört bir yanında dinlenmeye başladı.

ZORLUKLARLA DOLU BİR HAYAT

Sanat hayatının yanı sıra, Kahtalı Mıçe'nin yaşamı da birçok zorlukla geçti. 1980 darbesi sonrası çeşitli nedenlerle gözaltına alınan ve bir süre cezaevinde kalan sanatçı, bu süreçte müzikten uzak kalsa da üretmeye devam etti.

Hapishanede geçirdiği dönem, onun sanatına ve müziğine daha derin anlamlar kazandırdı. Bu dönemin izlerini taşıyan "Hapishane Türküsü", dinleyicileriyle kurduğu güçlü bağı daha da pekiştirdi.


Etiketler:
Kahtalı Mıçe neden öldü kahtalı mıçe kimdir