Ankara'nın 5 ilçesinde su kesintisi yapılacak
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), devam eden kuraklık ve artan nüfus nedeniyle Kahramankazan, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar ve Polatlı ilçelerinde su kesintisi uygulanacağını duyurdu. Çamlıdere Barajı'nda su alma yapısında arzı artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirilecek kesintiler, belirtilen saatlerde söz konusu bölgeleri etkileyecektir.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, devam eden kuraklık ve artan nüfus nedeniyle su kaynaklarının üzerindeki yükün arttığını belirterek, Kahramankazan, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar ve Polatlı ilçelerinde su kesintisi uygulanacağını duyurmuştur. Bu planlı kesintiler, su arzını artırmaya yönelik çalışmaların bir parçası olarak gerçekleştirilecek ve belirtilen saatlerde söz konusu bölgeleri etkileyecektir.

Su kesintisinin nedenleri ve kapsamı
ASKİ'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, devam eden kuraklık ve artan nüfus nedeniyle su kaynaklarının üzerindeki yükün arttığı, bu nedenle bazı bölgelerde zaman zaman basınç düşüklüğü ve su kesintilerinin yaşanabildiği belirtildi.
Bu doğrultuda Çamlıdere Barajı'nda, su alma yapısında arzı artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Kahramankazan, Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar'ın bazı mahalle ve caddelerinde su kesintisinin uygulanacağı kaydedildi.

Su kesintisinin saatleri ve etkilenen bölgeler
Su kesintisinin Kahramankazan'da bugün saat 17.30'a, Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar'da ise saat 23.55'e kadar belirtilen mahalle ve caddelerde uygulanacağı bildirildi.
Ayrıca, Polatlı'da da bir dağıtım şebeke hattındaki arıza nedeniyle Esentepe ile Şentepe mahallelerinin bir bölümünde saat 16.00'ya kadar su kesintisinin olacağı vurgulandı.
- Popüler Haberler -
Geçmiş olsun paranı aldık! Kredi kartı başvurusu yaptığını sanarken 412 bin lirası dolandırıldı
Evi kentsel dönüşüme girdi, taşındığı yeni evin enkazı altında kalarak hayatını kaybetti
İETT otobüsü kaldırıma çarptı: 4 yolcu yaralandı
Kapıkule'de Türkiye'ye kaçırılmak istenen 67 canlı piton ele geçirildi
6 ilde rüşvet operasyonu! Belediye başkanı dahil 10 gözaltı
Aranan firarilere baskın! İstanbul polisi düğmeye bastı



