81 ildeki okullarda güvenlik tedbirleri artırıldı

İçişleri Bakanlığınca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen saldırıların ardından, 81 ildeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarında güvenlik tedbirleri artırıldı.
Bakanlık talimatıyla hızla devreye sokulan önlemler kapsamında, okul önleri ve çevrelerinde hazır bulunan polis ekiplerince yoğun denetimler gerçekleştirildi.
Başkentte Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk, orta ve lise dereceli okullar başta olmak üzere alınan tedbirler çerçevesinde, okul çevrelerinde görev alarak şüpheli şahıslara yönelik GBT ve durum kontrolü yaptı.

İlgili kurumlarla koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda, okul önlerinde en az iki emniyet personelinin görevlendirildiği, eğitim saatleri boyunca öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için gerektiğinde takviye ekiplerin de sürece dahil edileceği öğrenildi.

Söz konusu tedbirlerin, yurt genelinde yapılan risk analizi ve değerlendirmelerine göre belirlenecek stratejilerle aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

Öte yandan İstanbul'daki bazı okul çevrelerinde polis ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Ekipler, araçları kontrol ederek sürücüler ve okul çevresindeki şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolü yaptı.


- Popüler Haberler -
Emine Erdoğan'dan ADF mesajı
'Hiçbir iddia örtülmüyor' mesajı: Tunceli'de kritik gelişme
Silah kullanımıyla ilgili uyarı: Ruhsat sahiplerine yaptırımlar gelebilir
Omega-3 yağ asitleri kalp ve beyin sağlığında kritik rol oynuyor
Brokoli uzmanlardan tam not aldı: Bağışıklık ve kalp sağlığı için kritik rol
Kütahya'da beton direğe çarpan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı



