Türkiye'nin uzay yolculuğunun ikinci yılı: Yolumuza daha büyük hedeflerle devam ediyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun gerçekleştirilmesinin 2'nci yıl dönümünü değerlendirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği görevin 2'nci yıl dönümü olduğunu belirterek, "Uzay çalışmalarımızda attığımız her adımla daha ileri hedeflere yürüyoruz." ifadesini kullandı.
Kacır, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzay misyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Kacır, paylaşımında, "19 Ocak 2024... Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun gerçekleştiği tarih, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği görevin 2'nci yıl dönümündeyiz. Uzay çalışmalarımızda attığımız her adımla daha ileri hedeflere yürüyoruz." ifadelerine yer verdi.
- Popüler Haberler -
Turkcell ile ULAK'tan 6G için ortak adım
Bilim insanlarından mobil internet uyarısı! 2 hafta kesintiyle dikkat ve uyku kalitesi artıyor
Türkiye'nin en büyük robotik şampiyonası İstanbul'da gerçekleşti
Otuz Metre Teleskobu'na kritik destek
Pixel 10 serisinde Now Playing uygulaması resmen başladı
Biyokomputer devrimi! İnsan beyin hücreleriyle Doom oynandı



