ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Türk füzeleri dünyaya açılıyor! Hedef ilk 50

Milli füze TAYFUN'da yeni üretim ve teslimat dönemi başlıyor. BARBAROS'un Azerbaycan'a ihracatıyla Türkiye'nin kıyı savunma sistemlerindeki gücü küresel pazara taşınıyor. Murat İkinci, ROKETSAN'ın bu yılki ihracat performansının hedeflerin üzerinde seyrettiğini ve yıl sonunda da bu seviyenin aşılacağını söyledi. Dünyanın en büyük 50 savunma şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten İkinci, üretim ve ihracatın hızla büyüdüğünün altını çizdi.

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
Türk füzeleri dünyaya açılıyor! Hedef ilk 50

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, TAYFUN füzesinde teslimatların sürdüğünü ve yeni modellerin üretime hazırlandığını söyledi. ROKETSAN'ın ihracat gücünü artıran gelişmelerden biri de BARBAROS Kıyı Savunma Sistemi oldu. Sistem ilk kez Azerbaycan'a ihraç edildi. ATMACA ve ÇAKIR füzelerini kullanabilen BARBAROS'un, Azerbaycan'ın denizdeki savunma gücüne katkı sağlaması bekleniyor. İki ülke arasında ortak üretim adımlarının atıldığını söyleyen İkinci, Azerbaycan'ı bir pazardan ziyade birlikte kabiliyet geliştirilen bir ülke olarak gördüklerini vurguladı.

HEDEF İLK 50

Murat İkinci, ROKETSAN'ın bu yılki ihracat performansının hedeflerin üzerinde seyrettiğini ve yıl sonunda da bu seviyenin aşılacağını söyledi. Dünyanın en büyük 50 savunma şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten İkinci, üretim ve ihracatın hızla büyüdüğünün altını çizdi.

İHRACATA DESTEK

ROKETSAN'ın yüzde 100 iştiraki KAYI Savunma, yüksek üretim kapasitesiyle ihracata destek verecek. Klasik ve uzun menzilli mühimmatlar ile farklı roket sistemlerinin üretileceği KAYI'ya yeni yatırımlar yapılacak. İkinci, ROKETSAN'ın güdüm kitleri, tapalar ve uçak bombalarını birlikte üreterek teslim edebilecek kapasiteye ulaştığını da ifade etti.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
füze tayfun füzesi ihracat roketsan murat ikinci