Türk füzeleri dünyaya açılıyor! Hedef ilk 50
Milli füze TAYFUN'da yeni üretim ve teslimat dönemi başlıyor. BARBAROS'un Azerbaycan'a ihracatıyla Türkiye'nin kıyı savunma sistemlerindeki gücü küresel pazara taşınıyor. Murat İkinci, ROKETSAN'ın bu yılki ihracat performansının hedeflerin üzerinde seyrettiğini ve yıl sonunda da bu seviyenin aşılacağını söyledi. Dünyanın en büyük 50 savunma şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten İkinci, üretim ve ihracatın hızla büyüdüğünün altını çizdi.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, TAYFUN füzesinde teslimatların sürdüğünü ve yeni modellerin üretime hazırlandığını söyledi. ROKETSAN'ın ihracat gücünü artıran gelişmelerden biri de BARBAROS Kıyı Savunma Sistemi oldu. Sistem ilk kez Azerbaycan'a ihraç edildi. ATMACA ve ÇAKIR füzelerini kullanabilen BARBAROS'un, Azerbaycan'ın denizdeki savunma gücüne katkı sağlaması bekleniyor. İki ülke arasında ortak üretim adımlarının atıldığını söyleyen İkinci, Azerbaycan'ı bir pazardan ziyade birlikte kabiliyet geliştirilen bir ülke olarak gördüklerini vurguladı.

HEDEF İLK 50
Murat İkinci, ROKETSAN'ın bu yılki ihracat performansının hedeflerin üzerinde seyrettiğini ve yıl sonunda da bu seviyenin aşılacağını söyledi. Dünyanın en büyük 50 savunma şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini belirten İkinci, üretim ve ihracatın hızla büyüdüğünün altını çizdi.
İHRACATA DESTEK
ROKETSAN'ın yüzde 100 iştiraki KAYI Savunma, yüksek üretim kapasitesiyle ihracata destek verecek. Klasik ve uzun menzilli mühimmatlar ile farklı roket sistemlerinin üretileceği KAYI'ya yeni yatırımlar yapılacak. İkinci, ROKETSAN'ın güdüm kitleri, tapalar ve uçak bombalarını birlikte üreterek teslim edebilecek kapasiteye ulaştığını da ifade etti.
- Popüler Haberler -
TEKNOFEST Güneydoğu, Şanlıurfa'ya kalıcı eserler bırakıyor
NASA'dan Türkiye'nin uzaydaki rolüne ilişkin işbirliği mesajı
Bakan Kacır: Hedefimiz ulusal hibrit itki teknolojimizi kullanarak 2027'de Ay'a ulaşmak
Türkiye'nin uzay ekonomisi genç girişimcilerin fikirlerinin ürüne dönüşmesiyle büyüyecek
77. Uluslararası Uzay Kongresi Antalya'da başladı
ASELSAN "Çipten Takım Uyduya" vizyonuyla yetkinliklerini IAC 2026'da sergileyecek



