TikTok'un Kanada'da faaliyet göstermesi yasaklandı

Kanada federal hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un ülkedeki operasyonlarını durdurmasını talep etti. Ancak bu karar, Kanadalıların popüler sosyal medya uygulamasına erişimini engellemeyecek.
Kanada Yenilik, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Bakanı François-Philippe Champagne, Toronto ve Vancouver'daki TikTok ofislerinin kapatılması kararının, ulusal güvenlik incelemesi sırasında elde edilen bilgi ve kanıtlara dayandığını belirtti.
Champagne, "TikTok'un Kanada'daki faaliyetlerinin ulusal güvenliğe zarar verebileceği sonucuna vardık" diyerek, hükümetin güvenlik önlemlerinin halk tarafından anlaşılacağını umduğunu ifade etti.
Açıklamada, TikTok'un kullanımının kişisel bir tercih olduğu vurgulanarak, Kanadalıların uygulamayı bilinçli bir şekilde kullanması çağrısında bulunuldu.
CBC News'in haberine göre, Champagne, ebeveynleri ve uygulamayı kullanmayı düşünenleri potansiyel risklerin farkında olmaya davet etti. Eleştirmenler, uygulamanın Çin hükümetine veri sağlayabileceğine yönelik endişelerini dile getiriyor.
UYGULAMADAN UZAK DURUN UYARISI
TikTok'un ana şirketi ByteDance hakkında ise ABD'li yetkililer, Çin hükümetine yakınlığı nedeniyle Amerikalı kullanıcıların verilerinin risk altında olduğunu iddia ediyor.
Kanada Güvenlik İstihbarat Servisi (CSIS) de Kanadalıları uygulamadan uzak durmaları konusunda uyardı.
Eski CSIS müdürü David Vigneault, TikTok'un kullanıcı verilerini Çin hükümetinin geniş çaplı veri toplama hedeflerine açabileceği yönünde uyarıda bulundu.
TikTok ise yaptığı açıklamada, Kanada'da iyi maaşlı birçok işi sona erdirecek olan bu yasak kararına yasal yollardan itiraz edeceğini belirtti.
Şirket, sunucularının Çin dışında olduğunu ve Kanada gizlilik yasalarına uyduğunu savunuyor.
Bu adım, Kanada'nın sosyal medya platformlarının ulusal güvenlik üzerindeki etkilerini daha geniş bir çerçevede değerlendirdiği ve güvenliği ön planda tuttuğu bir döneme işaret ediyor.
- Popüler Haberler -

Türkiye'nin en büyük teknoloji buluşması SDN Tech Expo sona erdi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın F-35 açıklamaları komşuyu panikletti

ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinden çıkan SİPER Ürün-2, TSK'ya bu yıl sonu teslim edilecek

SAVTEK Dergi temmuz sayısı çıktı!

Platin, temmuz ayında da zengin içeriğiyle yani başınızda

Bayraktar TB2'ye yeni görev... Cinayet soruşturmasında kullanılacak
