SAVTEK Dergi Nisan sayısı çıktı

Yayın hayatında bir yılı geride bırakan SAVTEK Dergi, Nisan sayısında askeri tatbikatların caydırıcılık ve güvenlik arasındaki rolünü, savunma sanayisinde entegre güç yaklaşımlarını, Orta Doğu'daki karmaşık güç dengelerinin kazananı olmayan sonuçlarını ve Bosna Savaşı'nın trajik insani boyutlarını mercek altına alıyor.
CAYDIRICI KUVVET ORTAK TATBİKATLAR: GÖZDAĞI MI GÜVEN Mİ?
Uluslararası arenada artan ortak askerî tatbikatlar, sadece operasyonel hazırlıkların değil, aynı zamanda stratejik mesajların da bir parçası haline geliyor. Bu bölümde, müttefik ülkeler arasındaki tatbikatların caydırıcılık etkisi, güven inşasındaki rolü ve rakip aktörlere verilen mesajlar çok boyutlu olarak ele alınıyor.
ORTA DOĞU'DA ÜÇLÜ PİRUS ZAFERİ
Ortadoğu'da eş zamanlı güç mücadeleleri, kazananı belirsiz "Pirus Zaferleri" doğuruyor. Bölgedeki üç ana aktör üzerinden yürütülen analizde, askeri kazanımların uzun vadeli maliyetleri, siyasi istikrarsızlık ve güç dengelerinin kırılgan yapısı kapsamlı bir perspektifle bu bölümde değerlendiriliyor.

ETNİK KIYIM: BOSNA SAVAŞI
Avrupa'nın yakın tarihindeki en trajik çatışmalardan biri olan Bosna Savaşı, etnik kıyım ve insanlık suçları bağlamında yeniden ele alınıyor. Savaşın tarihsel arka planı, uluslararası toplumun rolü ve yaşananların günümüz güvenlik politikalarına etkileri derinlemesine analiz ediliyor.
SAVTEK Dergi Nisan sayısı; değişen savaş doktrinlerinden bölgesel krizlere, savunma sanayiindeki dönüşümden tarihsel çatışma analizlerine kadar geniş bir perspektif sunuyor. Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmeleri anlamak isteyen okurlar için güçlü bir referans niteliğinde.
SAVTEK Dergi Nisan sayısı tüm bayilerde!
- Popüler Haberler -
İnternet trafiğinde YouTube mesajlaşmada Instagram
Rockstar Games'ten çalınan veriler yayınlandı! Oyuncular için kritik uyarı
Ubisoft'un Morbid Metal oyunu Steam'de oyunculardan tam not aldı
Take Off Girişim Zirvesi Semerkant'ta düzenlenecek
Assassin's Creed Black Flag Resynced sızıntısıyla yeni karakterler ve hikaye detayları ortaya çıktı
Adobe'dan Acrobat ve Reader için kritik güvenlik alarmı



