Baykar ve Leonardo ortaklık anlaşması imzaladı: Savunma sanayinde yeni dönem

Türkiye'nin lider insansız hava aracı üreticisi Baykar, Avrupa'nın en büyük savunma sanayi şirketlerinden Leonardo ile insansız teknolojiler alanında stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, savunma sanayi iş birliği, insansız hava araçları (İHA) teknolojileri ve uluslararası savunma yatırımları açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Leonardo'nun İtalya'nın başkenti Roma'daki genel merkezinde Leonardo Üst Yöneticisi (CEO) Roberto Cingolani ile Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, insansız teknolojilerde ortaklık anlaşmasına imza attı.
Cingolani, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, daha sonra Roma Yabancı Basın Derneği'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
Cingolani, buradaki açıklamasında "Bugün çok önemli bir gün. Baykar ile mutabakat zaptı imzalıyoruz. Baykar'dan meslektaşlarımızla önemli köşe taşlarını belirledik." dedi.
Karmaşık bir dönemden geçtiklerini belirten Cingolani, bugünkü anlaşmanın son 5 aydaki yoğun çalışmalarının bir ürünü olduğunu söyledi.

"BÜYÜK BİR SONUÇ"
Cingoloni, anlaşmanın 5 yıllık olduğunu ama derine gidecek bir işbirliğini öngördüğünü ifade ederek, "Bu, büyük bir sonuç." diye konuştu.
Cingolani, İstanbul'daki Baykar tesislerine yaptığı ziyaretten çok etkilendiğini, Baykar'ın çok geniş bir İHA ürün ailesi olduğunu dile getirdi.
Selçuk Bayraktar da "Yoğun görüşmeler yürüttük aylar boyunca. Leonardo ile çalışıyorduk zaten. Entegre ettiğimiz sistemler var. İşbirliği yapıyorduk zaten. Kimya ve sinerji son aylarda büyüleyici şekilde gelişti." ifadelerini kullandı.
Selçuk Bayraktar, iki şirketin birbirlerini tamamlayıcı özellikleri olduğuna işaret ederek, "Beraber en iyi sistemleri yapabiliriz. Gösterdikleri işbirliğine teşekkür ederiz. Bu yolculuğa başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.
Bu arada, iki şirketin ortaklığında Türkiye ve İtalya'da üretim yapılacağı açıklandı. Baykar ve Leonardo, Avrupa'da insansız hava araçları pazarının gelecek 10 yılda 100 milyar dolar büyüklüğe ulaşmasını bekliyor.
- Popüler Haberler -

iOS 26 çıktı mı? iOS 26 özellikleri nelerdir?

Envantere giren kargo İHA'nın gücü katlandı

F-16 Elektronik Destek Podu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

STM'den zırh delici KARGU İHA'nın ikinci ihracatı gerçekleşti

Türkiye'nin Endonezya'ya yaptığı KAAN satışı Fransa'yı endişelendiriyor

KIZILELMA'yı 6. nesil savaş uçağı programı için aday gösterdiler
