Türkiye bu pozisyonu konuşuyor! Penaltı mı değil mi? Eski hakemler bakın ne dedi

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray'ın Samsunspor'u 3-2 mağlup ettiği maçta, Kazımcan Karataş'ın eline çarpan top sonrası konuk ekip penaltı bekledi. Hakem Mehmet Türkmen oyunu sürdürürken, Samsunspor cephesi karara tepki gösterdi. Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte eski hakemler de Türkiye'nin konuştuğu bu pozisyonu değerlendirdi.
Trio ve hakem yorumcuları, Galatasaray - Samsunspor maçında konuk ekibin penaltı beklediği pozisyonu değerlendirdi.
"DOĞRU KARAR"
Deniz Çoban: Kol doğal konumda. Top kısa mesafeden geliyor. Bu bir hakem yorumudur. VAR'ın işi olmaz. Hakemin devam ettirmesi doğru.
Bülent Yıldırım: Yakın mı yakın, sol kolu açıkken, sağ kolu doğala daha yakın. Elini orada bekletti Kazımcan, kalbini bilemem. Şu kolu topla buluşmadan önce orada bekleterek bariyer oluşturdu. Bu pozisyona yoruma açık ama bence penaltı. Engel olarak kolunu, doğal olmayan şekilde tuttu, bence penaltı.

"DEVAM KARARI DOĞRU"
Bahattin Duran: Bu tip yorumlar farklılık gösterebilir. Bu Bahattin Duran'ın yorumudur. Benim yorumum beni bağlar. Kazımcan'ın sağ eli doğal konumda, sol eli doğal olmayan konumda. Top elle vücut arasına sıkıştı. Bu pozisyon size göre bize göre değil. Buna penaltı diyen de olur, değil diyen de olur. Bahattin Duran'ın yorumu el mümkün olduğunca doğal konumda. Oyunun devamı doğru.

Fırat Aydınus: Bu pozisyonda da ortalandığında futbolcu ayağını açarken kolunu açması yoruma dayalı. Ben burada son anda Kazımcan'ın refleksif şekilde kolunu açtığını ve elin doğal konumda olmaması gerektiren pozisyondan dolayı penaltı olduğunu söylüyorum.
Bünyamin Gezer: Bana göre pozisyon net bir penaltıdır ve VAR'ın devreye girmesi gerekiyordu.
- Popüler Haberler -
Sergen Yalçın'ın ilk 11'i belli oluyor! Hücum hattında sürpriz yok
Arda Çakmak, Gençlerbirliği başkanı seçildi
Victor Osimhen Galatasaray'ı taşımaya devam ediyor!
NBA'de Thunder 14. galibiyetini aldı, Durant 31 bin sayı barajını aştı
Montella: Dünya Kupası'na dönüş için mart play-off'ları kritik
Türkiye 2026 Dünya Kupası'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile karşılaşacak



