ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Başakşehir-Kasımpaşa maçında son dakika beraberliği

Süper Lig'in 3. haftasında Başakşehir ile Kasımpaşa arasında oynanan karşılaşma, iki takımın da mücadeleci oyununa sahne oldu ve 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Karşılaşmada öne geçen Başakşehir, ikinci yarıda kalesinde gördüğü golle galibiyeti kaçırdı. Teknik direktörler Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin, maç sonrası yaptıkları açıklamalarda hem oyun hem de yabancı kuralı konusunda dikkat çeken mesajlar verdi.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Başakşehir-Kasımpaşa maçında son dakika beraberliği

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Başakşehir ve Kasımpaşa, Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele, her iki takımın da yüksek tempoda oynadığı, pozisyon zenginliğiyle dikkat çeken bir karşılaşma olarak kayıtlara geçti. İlk yarıda Başakşehir'in bulduğu golle öne geçmesine rağmen, Kasımpaşa ikinci yarıda skora denge getirdi. İki takım da kalan dakikalarda galibiyet için fırsatlar yakalasa da, mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte, her iki ekip de puanlarını hanesine yazdırırken, maç sonrası yapılan açıklamalar gündeme damga vurdu.

EMRE BELÖZOĞLU: YABANCI KURALI BİZİ ZORLUYOR

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında federasyonun yabancı oyuncu kuralına sert eleştiriler yöneltti. Belözoğlu, kadroda yer alan iki yabancı oyuncuyla istemeden yollarını ayırmak zorunda kalacaklarını belirtti. Yabancı kuralının kulüpleri ve oyuncuları zor durumda bıraktığını vurgulayan genç teknik adam, "Ne kulüp ne de oyuncular bu durumun böyle olmasını istiyor ama bu kural bizi çok zorluyor. Bugün Galatasaray'da İlkay Gündoğan Türk statüsünde oynuyor, ben Kerem Demirbay'ı yabancı statüsünde oynatıyorum. Mecburi hamleler yapmak zorunda kalıyoruz. Bugün oyuna giren ve takıma çok katkı veren Diabate gibi bir oyuncudan vazgeçmek zorunda kalacağız. Kulüp genç oyunculara yatırım yaptı, onlardan vazgeçemiyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk pasaportuna sahip oyuncuların milli takım tercihlerinden dolayı ligde yabancı statüsünde oynamasının adaletsiz olduğunu savunan Belözoğlu, "Bu kararı alanlar Türk oyuncuları korurken, onları bu kadar tembelleştiren bir süreci inşa ettiklerinin farkında değil mi?" diyerek sistemdeki çelişkilere dikkat çekti.

NURİ ŞAHİN: İLK YARIDAKİ OYUNA BU SONUÇ YAKIŞMADI

Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin ise maçın ardından yaptığı değerlendirmede, özellikle ilk yarıda takımının sergilediği futbolu övdü. Şahin, "Ne konuştuysak, ne çalıştıysak sahaya yansıttık. Tek eksik ikinci goldü. Rakibin ikinci yarıda 4'lüye döneceğini devre arasında söyledik. Ama siyahla beyaz gibiydi. Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Çok gereksiz 2 puan kaybettik. İlk yarıdaki bu oyuna bu sonuç yakışmadı" diyerek, sonucun beklentilerinin altında kaldığını ifade etti. Hücumda daha etkili olmaları gerektiğini vurgulayan genç teknik adam, "İlk yarıdaki oyunu çok beğendim. İkinci yarıda kötü oynamamıza rağmen 2-3 net pozisyon kaçırdık. Daha da büyük sorun, buraya ilk geldiğimiz zamandaki oyuna dönüyoruz. Bazen ilk yarıyı çok iyi oynuyoruz. Bugün ikinci yarıda rakibi oyuna ortak ettik" sözleriyle takımının performansını değerlendirdi. Önümüzdeki hafta Galatasaray ile oynayacakları zorlu mücadeleye de değinen Şahin, "Bugünkü maçı kafamızda bitirmemiz lazım. Cuma günü 3 puan için sahada olacağız" diyerek, yeni hedeflere odaklandıklarını belirtti.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI: GOLLER, FIRSATLAR VE KAÇAN GALİBİYET

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren iki takım da tempolu bir oyun ortaya koydu. 11. dakikada Başakşehir'in sağ kanattan geliştirdiği atakta, Olsen'in ortasına Shomurodov'un kafa vuruşu az farkla auta gitti. 15. dakikada ise yine Shomurodov'un pasında topla buluşan Olsen'in şutunu Kasımpaşa kalecisi Gianniotis çıkardı. 18. dakikada Başakşehir, Gianniotis'in kısa düşen vuruşunda başlayan atakta Shomurodov'un vuruşuyla 1-0 öne geçti. Özbekistanlı golcünün şutunda top savunmaya çarpıp filelerle buluştu. 20. dakikada Başakşehir ikinci gole çok yaklaştı; Shomurodov'un sert şutu direkten döndü. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Kasımpaşa daha etkili bir oyun sergiledi. 59. dakikada Kerem Demirbay'ın sert şutunda, Başakşehir kalecisi Muhammed Şengezer gole izin vermedi. 65. dakikada Ali Yavuz Kol'un ceza sahasına girip yaptığı vuruşta, Şengezer bir kez daha gole engel oldu. 69. dakikada Başakşehir net bir fırsattan yararlanamadı; Shomurodov'un çaprazdan yaptığı vuruş auta çıktı. 78. dakikada Shomurodov'un kafa vuruşu ise yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. 81. dakikada Kasımpaşa, Benedyczak'ın hazırladığı pozisyonda Diabate'nin yakın mesafeden attığı golle skora denge getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, mücadele 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

GENÇ OYUNCULAR VE VİZYON VURGUSU

Emre Belözoğlu, açıklamalarında genç oyunculara yatırımın önemine dikkat çekti. Kulübün genç, hedefi olan ve vizyon sahibi oyuncularla yola devam etme kararını yineleyen Belözoğlu, "Benim için de çok güzel bir deneyim oluyor. Daha genç, daha temiz ruhlar, daha temiz auralarla çalışıyorum. Keşke teknik direktörlük kariyerimin başını genç oyuncularla inşa edebilseydim. Gösterdiklerimizi çok iyi uyguluyorlar" dedi. Ayrıca, ilk yarıda mecburi olarak farklı bir formasyonla sahada yer aldıklarını, ikinci yarıda ise takımın enerjisinin takdire değer olduğunu belirtti. 3 maçta zorlu rakiplerle karşılaştıklarını ve oyuncularının performansından memnun olduğunu ifade etti.

BAŞAKŞEHİR'DE KAYIP 2 PUANIN ETKİSİ

Nuri Şahin, maç sonrası yaptığı açıklamalarda, ilk yarıdaki etkili oyunun ikinci yarıda devam etmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Takımının hücumda daha üretken olması gerektiğini yineleyen Şahin, "Bugün ikinci yarıda rakibi oyuna ortak ettik" diyerek, kaybedilen 2 puanın ilerleyen haftalarda telafisi için daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, önlerindeki Galatasaray maçı için hazırlıkların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.

Sonuç olarak, Süper Lig'in 3. haftasında Başakşehir ve Kasımpaşa arasında oynanan mücadele, iki takımın da galibiyete yakın olduğu ancak beraberlikle sonuçlanan bir karşılaşma olarak öne çıktı. Maç sonrası teknik direktörlerin açıklamaları, hem oyun hem de Türk futbolundaki yabancı oyuncu kuralı tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Önümüzdeki haftalarda iki takımın da performansı ve federasyonun uygulamalarına yönelik tartışmalar futbol kamuoyunda yakından takip edilmeye devam edecek.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Başakşehir Kasımpaşa Süper Lig Emre Belözoğlu Nuri Şahin