Ajax'ı deplasmanda deviren ilk Türk takımı Galatasaray oldu!

Şampiyonlar Ligi'nin dördüncü haftasında konuk olduğu Ajax'ı 3 golle mağlup eden Galatasaray Hollanda ekibini deplasmanda yenen ilk Türk takımı oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı mağlup eden Galatasaray, Hollanda ekibini deplasmanda yenen ilk Türk takımı oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray, Johan Cruijff Arena'da Hollanda ekibi Ajax ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, ilk yarısını 0-0 tamamladığı müsabakadan ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Aslan, Ajax deplasmanda kazanan ilk Türk takımı oldu. Ajax mücadelesiyle Hollanda takımlarına karşı 13. karşılaşmasına çıkan ve 24 yıl sonra galip ayrılan Cimbom toplamda da 3. kez kazandı. Sarı-kırmızılılar bu maç öncesinde son galibiyetini 30 Ekim 2001 tarihinde PSV ile İstanbul'da oynadığı müsabakada 2-0'lık skorla elde etmişti.

Galatasaray, Hollanda temsilcileriyle oynadığı karşılaşmalarda ayrıca 8 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.
- Popüler Haberler -
Sergen Yalçın'ın ilk 11'i belli oluyor! Hücum hattında sürpriz yok
Arda Çakmak, Gençlerbirliği başkanı seçildi
Victor Osimhen Galatasaray'ı taşımaya devam ediyor!
NBA'de Thunder 14. galibiyetini aldı, Durant 31 bin sayı barajını aştı
Montella: Dünya Kupası'na dönüş için mart play-off'ları kritik
Türkiye 2026 Dünya Kupası'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile karşılaşacak



