Sezai Karakoç'un adına "Mona Roza" şiirini yazdığı Muazzez Akkaya Giray vefat etti

Şair Sezai Karakoç'un adına "Mona Roza" şiirini yazdığı Muazzez Akkaya Giray, 95 yaşında yaşamını yitirdi.
Yaklaşık bir yıl önce safra kesesi kanseri teşhisi konulan ve bir süre tedavi gören Muazzez Akkaya Giray, İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.
Muazzez Akkaya Giray'ın naaşının, 9 Haziran Pazartesi günü Fenerbahçe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.
Sakarya'nın Geyve ilçesinde 1930'da dünyaya gelen Muazzez Akkaya Giray, 1948'de Kandilli Kız Lisesi'ni yatılı bitirmesinin ardından 1949'da Ankara'da Mülkiye Mektebi'nin Maliye Bölümüne girdi.
Giray, bu okulda Türk edebiyatının iki ünlü şairi Sezai Karakoç ve Cemal Süreya ile aynı sınıfta okudu.
Mülkiye Mektebi ile fark derslerini verdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1954'te mezun olan Muazzez Akkaya Giray, Hazine avukatı olarak çalışmıştı.
- Popüler Haberler -
Bakan Ersoy: Knidos'ta denizle temas eden alanlarda iyileştirmeler yapıldı
Kıbrıs Türk Tarih Kurumu 63 yıl aradan sonra KKTC'de tekrar faaliyete geçti
Medine'de Hazreti Osman öncesine ait kaya yazıtları ve resimleri bulundu
Brad Pitt Alaska'da ölüm kalım savaşında! Heart of the Beast fragmanı yayınlandı
Rotten Tomatoes'ta kusursuz skor! Aksiyon dünyası bu filmi konuşuyor
Bu hafta 8 film beyazperdede sinemaseverlerle buluştu



