'Peykler Medresesi' kapılarını yeniden açıyor

Edirne'de Fatih Sultan Mehmet dönemine ait Peykler Medresesi ihya edilerek, kitap kafe, müze ve gençlik merkezi konseptiyle gençlere kapılarını açıyor.
Kentin önemli tarihi simgelerinden Peykler Medresesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle yeniden canlanıyor. 15'inci yüzyılda Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılan Peykler Medresesi, ihya edilmesinin ardından gençlerin en önemli mekanı haline gelecek. Yapılacak çalışmalardan sonra açılışının yapılacağı belirtildi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Altın üçgenin önemli eserlerinden biri olan Peykler Medresesini ihya ederek gençlerimizle buluşturuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle oluşturulacak Kitap Kafe ve Gençlik Merkezi konseptinin yer aldığı (Genç Ofis) projede çevre düzenlemesinin yapılması ve Mimar Sinan Müzesinin kurulmasıyla birlikte en kısa sürede gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine açılacak."
- Popüler Haberler -

İngiliz arkeolog 30 yıldır Türkiye'de geçmişin izlerini sürüyor

Müze ve ören yerlerine ziyaretçi akını: 21,6 milyonu geçti

“Tulsa King” ve “The Walking Dead: Daryl Dixon” üçüncü sezonlarıyla ABD ile aynı anda sadece TV+'ta!

Sıradan hayatların olağanüstü sanatçıları "Haneden Dökülenler Sanat Festivali"nde bir araya geliyor

Gaziantep'te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi 3,5 milyon ziyaretçi çekti!

Bolu'daki "Gladyatör Mezar Anıtı", özgürlükleri için ölümüne dövüşenlerin adını bugüne taşıyor
