"Yürüyen para" İlkay Çiçek ihraçtan önce CHP'den istifa etti
Sevgilisiyle ‘Ben yürüyen parayım bebeğim' yazışmaları deşifre olan ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan CHP'li Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, CHP'den istifa etti.

İzmir'de CHP'li Menderes Belediyesi'ne yönelik rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarına yönelik yürütülen soruşturmada, Başkan İlkay Çiçek'in de aralarında yer aldığı 10 kişi tutuklanmıştı.
'CHP BENİ LEKELEDİ'
Sevgilisiyle yaptığı mesajlaşmadaki "Ben yürüyen parayım, her işten para alırım, ben para almaya alışkınım" ifadeleriyle gündem olan Çiçek, CHP yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.
Çiçek, disiplin kararının ardından dün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Çiçek, istifa dilekçesinde, "Kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadan, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildim. Bana savunma hakkı tanınmadan, bu kez de emek verdiğim partim tarafından lekelendim. Partim bana savunma hakkını dahi tanımazken, kendi çocuklarını yiyerek aklanmaya çalışıyor. Beni ve benimle birlikte gözden çıkardığınız meclis üyelerimizi hesaba katarak kurduğunuz Menderes Belediye Meclisi aritmetiği, umarım Menderes halkının iradesini hiçe sayacak kadar sizi iktidara yakınlaşma hırsına sürüklememiştir" dedi.
- Popüler Haberler -
Antalya'da alevler evlere dayandı: 5 ev ve seralar küle döndü
Karar Resmi Gazete'de... Sayıştay ve bakanlıklarda kritik atamalar
Bakan Çiftçi duyurdu: Okullarda güvenlik için yeni dönem
45 bin öğretmeni ilgilendiriyor: Mazerete bağlı yer değiştirme takvimi belli oldu
İBB davasında İmamoğlu ve ekibine ateş püskürdü: Yatırımlarımı heba ettiler, tamamından şikayetçiyim
Kayserili öğrencilerin mektubu Sanchez'e ulaştı: İspanya Başbakanı'ndan anlamlı cevap



