Yunanistan suçüstü yakalandı! Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı o anlar İHA kamerasında

Yunanistan, mültecileri Ege'de ölüme terk etmeye ve Türk kara sularına doğru itmeye devam ediyor. Uluslararası hukuku hiçe sayan bu yöntem bir kez daha İHA kamerasına yansıdı. Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı ile yapılan keşif ve gözetleme uçuşunda Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Yılancı Burnu'na ittiği görüldü.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı (İHA) ile yapılan keşif ve gözetleme uçuşunda kaydedilen, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Yılancı Burnu'na ittiği görüntüleri paylaştı.
Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:
"Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait İHA ile yapılan keşif ve gözetleme faaliyetleri esnasında, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun, Sisam Adası doğu kıyısı yakınlarında düzensiz göçmenleri üzerine aldığı ve lastik botu yedekte çekerek Yılancı Burnu'nun batısına bıraktığı tespit edildi. Müteakiben bölgede bulunan sivil bir tekne tarafından düzensiz göçmen botları sivil tekneye bağlanarak doğu istikametli çekilerek Yılancı Burnu'nun batısındaki kara sularımıza bırakıldı. Lastik botta bulunan düzensiz göçmenler bölgeye intikal eden Türk Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı."
Paylaşımda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait İHA tarafından kaydedilen ve düzensiz göçmenlerin Türk kara sularına itildiği görüntüler de yer aldı.
- Popüler Haberler -

YKS'nin şampiyonları 24 TV'ye konuştu: İlk 10'da 6 derece!

Eurofighter tedarikinde yeni gelişme: Türkiye-İngiltere iş birliği derinleşiyor

TİKA ve Suriye arasında ortak proje adımı: Bölgesel istikrar için el ele

TUSAŞ ve MİRAS'tan stratejik ittifak: Hava platformlarında ortak modernizasyon dönemi

ROKETSAN'ın yeni ürünleri görücüye çıktı! TAYFUN BLOK-4 resmen tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda görüştü
