‘Yunanistan İzmir'e bile gelemez'

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in "Bir gece ansızın F-35'lerle Ankara'ya gelebiliriz" şeklindeki haddi aşan ifadelerin yankısı sürüyor. Yunan bakanın açıklamasının perde arkası Eda Cabul Işık'ın sunumuyla yayınlanan '24 Özel' de Arel Üni. Öğr. Üy. Prof. Dr. Uğur Özgöker değerlendirdi. Özgöker, “Yunanistan İzmir'e kadar bile gelemez.” ifadelerini kullandı.
Yunan Bakan Georgiadis'ın, geçtiğimiz gün canlı yayında "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" açıklamaları Türkiye ve Yunanistan arasında gerginliğe neden oldu. Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunan bakanın açıklamalarına cevap vererek "Türkiye'ye yılda 60 milyon turist geliyor, bekliyoruz. Turistik gezi için bekliyoruz. Gelirse bekleriz." diye konuştu.

"BORÇ İÇİNDELER, YUNANİSTAN İZMİR'E BİLE GELEMEZ"
Almanya ve Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a verdiği borçları hatırlatan Özgöker, "Nereden Ankara'ya F35'lerle geliyorsun? Borç içinde yüzüyorsunuz. Yunanistan İzmir'e kadar bile gelemez. Türkiye'nin Yunanistan'ı işgal etme gibi bir amacı ya da gayesi yok ama Yunanistan her seçimden önce bu tarz politikaları yapıyor. Türk-Yunan sorunlarına baktığımızda bunlardan ilki Ege sorunudur. Bu konuda biz haklıyız ve Lahey Adalet Divanı'na gidip bunların hepsini çözelim diyoruz biz. Ama Yunanistan kabul etmiyor."
- Popüler Haberler -

Türkiye'den işgalci İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etme çağrısına tepki

Beyoğlu'ndaki bir binada patlama sesinin ardından çökme meydana geldi.

Acı haber Eskişehir'den geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin başı sağolsun

Eskişehir'den acı haber! Bakan Yumaklı: 5 orman ve 5 akut mensubumuzu kaybettik

Eskişehir'den acı haber! Bakan Yumaklı: 5 orman ve 5 akut mensubumuzu kaybettik

Rusya-Ukrayna arasında 3. tur görüşme! Bakan Fidan: Amacımız savaşın sonlanması
