Vatan için senede bir gün! Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na destek artıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın “Senede Bir Gün” kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Vakıf, bu kez de son bağışçılardan Savaş Civelek için bir sosyal paylaşım platformu X üzerinden bir teşekkür mesajı paylaştı.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın (TSKGV) "Senede Bir Gün" adıyla başlattığı bağış kampanyası, toplumun farklı kesimlerinden gördüğü destekle her geçen yıl daha fazla kişiye ulaşıyor. 2018 yılında bir esnafın 18 Mart'ta kazancını vakfa bağışlamasıyla başlayan kampanya, bu yıl da ülkenin dört bir yanından katılımlarla büyümeye devam etti. Vakıf, son bağışçılardan Savaş Civelek'e teşekkür etmek amacıyla sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşımda bulundu.
"TEKNOLOJİ ÜRETMEMİZ LAZIM"
İstanbul Çekmeköy Hüseyinli Mahallesi'nde bir binicilik kulübü işleten Trabzonlu esnaf Savaş Civelek, kampanyayı arkadaşlarından duyduğunu ve hemen katılmaya karar verdiğini belirtti. "Eskiden cenk için at yetiştirirdik, demir döverdik. Bugün teknoloji üretmemiz lazım" diyen Civelek, Türk savunma sanayinin geldiği noktadan gurur duyduğunu vurguladı. Fatih Sultan Mehmet'in çağ açıp çağ kapatan şahin toplarına atıfta bulunan Civelek, TSKGV'nin ASELSAN, ROKETSAN ve TUSAŞ gibi kurumlarla Türkiye'nin huzur ve barışını sağladığını ifade etti.
"KENDİ DEMİRİMİZİ DÖVMEYE BAŞLADIK"
Savaş Civelek, Türkiye'nin savunma sanayindeki bağımsızlığına dikkat çekti: "Yıllarca bizi dışa bağımlı bıraktılar. Ama şimdi öyle değil. TSKGV kendi ateşini kendi yaktı ve kendi demirini kendi dövmeye başladı." Kaan uçağı, Atak helikopteri, yerli gemiler ve diğer teknolojik ürünlerle Türkiye'nin karada, denizde ve gökyüzünde kendi gücünü ürettiğini belirten Civelek, bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yaptığı bağışın manevi değerine de dikkat çeken Civelek, "Bugün ben bir bağışla bunun bir parçası olabileceksem, Allah bu imkânı bana sağlayan ordudan da mühendisten de vakıftan da razı olsun" dedi.
"SENEDE BİR GÜN" KAMPANYASI NEDİR?
"Senede Bir Gün" kampanyası, 2018 yılında bir esnafın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde işletmesinin bir günlük gelirini TSKGV'ye bağışlamasıyla başladı. Bu anlamlı hareket, diğer esnaf ve işletmecilere ilham kaynağı oldu. Her yıl 18 Mart'ta büyüyen kampanya, savunma sanayine katkıda bulunmak isteyen vatandaşların desteğiyle güçleniyor. TSKGV, bağışlarla Türkiye'nin yerli ve milli savunma projelerini destekliyor.
- Popüler Haberler -

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Veri güvenliği güçlendirilecek

'Hastaneler zarar gördü' diyen İsrail'e net mesaj: Büyük bir utanmazlık ve pişkinlik

KKTC Başbakanı Üstel: Güvencemiz güçlü Türkiye Cumhuriyeti'dir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: NATO'nun Gazze'deki tepkisi güvenirliğini zedeliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karne alan öğrencileri tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile İsrail-İran çatışmasını görüştü
