Türkiye'den Ruanda'daki soykırıma ilişkin mesaj

Dışişleri Bakanlığı, Ruanda'da 1994'te yaşanan Tutsilere yönelik soykırımda hayatını kaybedenler için bir anma mesajı yayımladı.
Bakanlıktan 1994'te Ruanda'da meydana gelen soykırıma ilişkin yapılan açıklamada, 32. yıl dönümünde soykırımın derin bir üzüntüyle hatırlandığı bildirildi.
Açıklamada, Ruanda halkının acılarının paylaşıldığı ve taziye sunulduğu belirtilerek, "Türkiye, insanlığa karşı suçlar ile ırkçılık, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve her türlü aşırıcı ideolojiye karşı mücadelesini sürdürecektir." ifadesi yer aldı.
RUANDA TUTSİ SOYKIRIMI
Ruanda'da 1994'te Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşmesinden sorumlu tuttukları Tutsilere karşı soykırım başlatmıştı.
Ülkede 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi hayatını kaybetmişti.
- Popüler Haberler -
İsrail'in İstanbul konsolosluğu önünde silah sesleri! Çatışma çıktığı iddiası var
Ekrem İmamoğlu'na mahkemedeki sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı
Şanlıurfa ve 8 ilde DEAŞ operasyonu: 36 şüpheli yakalandı
Bakan Göktaş: Sosyal medya şirketleri 15 yaş altı çocuklara hizmet sunamayacak!
''Güven kalmadı'' dedi, istifa etti! CHP'de yeni sarsıntı
Türkiye: Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini hedef alan ihlal ve provokasyonlarının kabul edilemez



