Türkiye'den İsrail'e Suriye tepkisi: Güçlü şekilde kınıyoruz
Dışişleri Bakanlığı, soykırımcı İsrail'in, Suriye'nin güneyindeki askeri altyapıyı hedef alan saldırısını, tehlikeli bir tırmanma olarak gördüklerini ve bunu güçlü şekilde kınadıklarını bildirdi.

Bakanlık, soykırımcı İsrail'in Suriye'nin güneyine yönelik saldırısı hakkında yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "İsrail'in Suriye'nin güneyindeki askeri altyapıyı hedef alan saldırısını, tehlikeli bir tırmanma olarak görüyor ve bunu güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.
Uluslararası hukukun ve Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali olan soykırımcı İsrail saldırılarının durdurulmasını teminen uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeye çağrıldığı açıklamada, bu bağlamda 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması'nın uygulanmasının öneminin altı çizildi.
Açıklamada, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği temelinde ülkede kalıcı istikrar ve güvenliğin tesisine dönük çabalarında Suriye hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğine dikkat çekildi.
Soykırımcı İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde Şam yönetimine ait askeri üslerde bir komuta merkezini ve silah depolarını vurduğunu ileri sürmüştü.
Suriye Dışişleri Bakanlığı da ülkenin güneyinde askeri altyapıyı hedef alan soykırımcı İsrail saldırısını kınamıştı.
- Popüler Haberler -
Dünyanın gözü BM'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Filistin'in sesi olacak
Emine Erdoğan: Çocukların dijital güvenliği hepimizin sorumluluğu!
30 bin euroyu kendisine elden teslim ettim! İBB'de seçim öncesi haraç vurgunu
Bakan Gürlek: Fon soruşturmasında 15 şüpheliden 14'ü yakalandı!
Bakan Fidan, MIKTA 30. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı
İstanbul merkezli 8 ildeki FETÖ operasyonunda 9 şüpheli yakalandı



