Türkiye-Libya Deniz Yetki Anlaşması... TBMM Başkanı Kurtulmuş: Üçüncü ülkeye karşı yapılmış bir anlaşma değil
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu anlaşma herhangi bir üçüncü ülkeye karşı yapılmış bir anlaşma değildir. Türkiye'nin ve Libya'nın Akdeniz'deki deniz yetki alanlarındaki egemenlik haklarını koruma altına alacak olan bir anlaşmadır." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da Lüksemburg Temsilciler Meclisi Başkanı Claude Wiseler ile ortak basın toplantısı düzenledi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Bu anlaşma herhangi bir üçüncü ülkeye karşı yapılmış bir anlaşma değildir. Türkiye'nin ve Libya'nın Akdeniz'deki deniz yetki alanlarındaki egemenlik haklarını koruma altına alacak olan bir anlaşmadır." dedi.
Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, "Tıkır tıkır işliyor, hiçbir şey geç kalmıyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin, bir diğerine ödev vermeye kalkmasın." dedi.
Fon soruşturmaları hakkında ise TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Kim haksız kazanç sağladıysa, milletin cebine elini soktuysa, arsızlık ve hırsızlık yaptıysa sonuna kadar gidilmeli, hesap sorulmalı." ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev'i kabul etti
2026-KPSS Ortaöğretim 25 Ekim Pazar günü yapılacak
3 faili meçhul cinayet aydınlatıldı! Adalet Bakanı Gürlek duyurdu
e-Devlet Kapısı'ndaki güvenlik incelemesi tamamlandı
Bakan Fidan, İstanbul'da R4 ve R4+E3 toplantılarına ev sahipliği yapacak
MSB Sözcüsü Aktürk: TAYFUN Blok-2 füzesi ve Fırtına-2 obüsü envantere alındı



