ANASAYFA
RAMAZAN
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Tırına mühimmat parçaları isabet etti: Türk şoför yaşam mücadelesi veriyor

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Tırına mühimmat parçaları isabet etti: Türk şoför yaşam mücadelesi veriyor

İran'da tırına mühimmat parçaları isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Türk TIR şoförü Hüseyin Fırat'ın tedavisi sürüyor. Fırat'ın sağlık durumunu, Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği ve Tebriz Başkonsolosluğu tarafından yakından takip ediliyor.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Edinilen bilgiye göre, 6 Mart'ta, Tahran'dan yola çıktıktan sonra, Tebriz istikametinde ilerlerken, şehre 90 kilometre kala (Türkiye sınırına 600 kilometre) tırına mühimmat parçaları isabet eden tır şoförü Hüseyin Fırat, ağır yaralandı.

Fırat, ilk olarak Hürremdere şehrindeki Bu Ali Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. 7 Mart'ta ise Zencan'da bulunan Musavi Hastanesi'ne nakledildi.

Bazı operasyonlar geçiren Fırat, hala yoğun bakımda bulunuyor.

HAVA SAHASI KAPALI

Fırat'ın ailesi ilk aşamada hastanın Türkiye'ye nakledilmesini talep etti ama doktorlar, durumunun hassasiyeti nedeniyle nakline izin vermedi.

Hava sahasının kapalı olmasından dolayı ambulans uçakla nakil gerçekleşemiyor.

Hastane yetkilileri, Türk yetkililere, Türk vatandaşının tıbbi durumunu ve Türkiye'ye nakle uygunluğunu gösteren bir raporu Türkiye'nin Tebriz Başkonsolosluğuna iletmekten imtina etti. Bununla birlikte yetkililer, ayrıca söz konusu belgeyi bir aile yakınına verebileceklerini Türk yetkililere aktardı.

Keyfiyete ilişkin olarak Türkiye'nin Tebriz Başkonsolosluğunca bugün Tebriz'deki Dışişleri Bakanlığı Doğu Azerbaycan Temsilciliği nezdinde girişimde bulunuldu.

HASTANE YETKİLİLERİ, FIRAT'IN YAKINLARINI BEKLİYOR

Hüseyin Fırat hakkında son olarak temas edilen babası Coşkun Fırat, halen Zencan'a yaklaşık 90 kilometre mesafede bulunduğunu belirtti. Tır ile taşımakta oldukları deri yükünü ancak yarın başka bir araca nakledebileceğini söyleyen Coşkun Fırat, diğer idari işleri de tamamlamasının ardından en iyi ihtimalle 9 Mart'ta Zencan'a intikal edebileceğini ifade etti.

TAHRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ VE TEBRİZ BAṢKONSOLOSLUĞU FIRAT'IN DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Baba Fırat, oğlunun sağlık durumunun kritik olduğunu ve yoğun bakımda bulunduğunu bildiğini, önceliğinin Türkiye'ye nakil yerine hastanede kalarak kendisini toparlaması yönünde olduğunu Türk yetkililerine bildirdi.

Türk vatandaşının durumu Tahran Büyükelçiliği ve Tebriz Baṣkonsolosluğu tarafından yakından takip ediliyor.


Etiketler:
iran savaş türk tır şoförü iran yaralı