Büyükekşi dönemi bitti! TFF'nin yeni Başkanı Hacıosmanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu'nda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre TFF'nin yeni başkanı seçildi. Eski teknik direktör spor adamı Yılmaz Vural seçim sonucunu 24 TV'de değerlendirdi.
TFF'de başkanlık seçimi sona erdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı, İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu 134 oy alırken, Mehmet Büyükekşi 129 oy aldı. İbrahim Hacıosmanoğlu Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.
274 DELEGE KATILDI
TFF'nin olağan seçimli mali genel kurulu 261 delegenin imzasıyla açıldı. Kongrede salt çoğunluğun sağlanabilmesi için 161 delegenin katılımı gerekiyordu. Genel kurula 274 delege katıldı.

HACIOSMANOĞLU: TÜRK FUTBOLU KAZANDI
Sonuçların ardından ilk açıklamasını yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı" ifadelerini kullandı.Ankara'da JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, teşekkür konuşması yaptı.
"Cenabıhak bana başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğim çok kişi var. TFF seçimlerinde algı yönetmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Sayın FIFA temsilcimiz, UEFA temsilcimiz buraya gözlem için geldi. Siz iradeli olursanız insanlar iradenize saygı duyar. Kraldan çok kralcı olanlar, her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştı ama iradesizliklerinden, basiretsizliklerinden, iyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdılar. Biz Türk futbolunu adil yöneteceğiz. Bundan herkes kendine düşen payı alır."
İlk teşekkürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapan Hacıosmanoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla dost olmanın şerefini yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün iktidarda, yarın iktidardan düşse bile benim ağabeyim olarak her zaman yanımda olacak. Böyle bir konu olsa 'İbrahim sen ne yapıyorsun?' derdi. Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananları, zor durumda bırakanları futbol ailesinden attığımız için bu konuda bize destek veren sağduyulu üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye'nin modern statlara kavuştuğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, futbolda barışı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:
"Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan."
"GENEL KURULDA FUTBOLDAN GELEN HEMEN HEMEN KİMSE YOK"
TFF'nin şu andaki sistem içinde yetkilerini kullanamaz halde olduğunu dile getiren Spor Adamı Yılmaz Vural, "Bu genel kurulda futboldan gelen hemen hemen kimse yok. Bizler yokuz. Ben 38 yıldır hocalık yapıyorum, benim oy kullanma hakkım yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacıosmanoğlu'na tebrik
- Popüler Haberler -

"Yangın söndürme uçağı yetki talebi reddedildi" iddiasını yalanlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti İmralı Heyeti görüşmesinde tarih belli oldu

Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanmıştı! Savcılıktaki ifadesine ulaşıldı

Çanakkale'de orman alanında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Türkiye genelinde sıcaklar kavuracak! Uzmanından hava durumu tahminleri

"İzmir'de 228 konut ağır hasarlı" Bakan Yerlikaya: Yangınlarda hasar tespitlerini yaptık
