ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Sumud aktivisti duygulandıran o anları 24'e anlattı: Namazda selam verdikten sonra bir baktım ki…

HABER MERKEZİ - | Son Güncelleme Tarihi:
Sumud aktivisti duygulandıran o anları 24'e anlattı: Namazda selam verdikten sonra bir baktım ki…

Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Halil Erdoğmuş, İsrail donanmasının uluslararası sularda gerçekleştirdiği müdahale sırasında yaşananları anlattı. Erdoğmuş, sabah namazı sırasında baskının başladığını söylerken o anda korkunun değil dayanışmanın hakim olduğunu aktardı. 15-16 Müslüman arkadaşla birlikte sabah namazına durduklarını söyleyen Erdoğmuş, selam verdiği esnada karşılaştığı manzarayı duygu dolu sözlerle 24 izleyicisine anlattı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Gazze'de yaşanan ablukayı kırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu aktivistleri, uluslararası sularda yasa dışı bir şekilde İsrail tarafından kaçırılmıştı. Yurda dönen Türk aktivist Halil Erdoğmuş, 24 TV'de yayımlanan Doğrusu Ne? programında o gün yaşadıklarını anlattı.

"HİÇBİRİMİZDE BİR KORKU EMARESİ YOKTU"

Erdoğmuş, "Bizim teknemizde 1 tane Malezyalı, 4 tane Türk, 1 Alman, 1 İrlandalı ve 1 de İsveçli vardı; hiçbirimizde bir korku emaresi yoktu" dedi.

Müdahale ve gözaltı esnasında yaşananlar hakkında Erdoğmuş, "Sabahleyin o 180 kişinin içerisinde 15-16 Müslüman arkadaştık. Bir arkadaşımız ezan okudu, ben imam oldum ve sabah namazını kıldırırken ikinci rekatta gürültü gelmeye başladı. İçeriye girip namazı böleceklerini hissettik o anda ama namazımız bitmek üzereydi. Ben selam verdiğimde soluma bir baktım ki 100 tane gayrimüslim arkadaş, onların gireceği kapının önüne siper olmuşlardı" ifadelerini kullandı.

İsrail'in devletleri ve politikacıları satın alabildiğini ama vicdanları satın alamadığını ifade eden Erdoğmuş, dolayısıyla vicdanı satın alınmamış milyonlarca insan adına orada bulunduklarını söyledi.

MARMARİS'TEN 15 TEKNE SUMUD'A DAHİL OLACAK

Ayrıca Sumud'un devam edeceğini ifade eden Erdoğmuş, "Marmaris'ten de biz sayı vermeyelim ama çok değişik sürprizler var ve bu sürprizlerin tamamı barışçıl sürprizler. Dünyaya daha fazla barışçıllığı gösterecek eylemleri ve katkıları inşallah yakında sunacağız" açıklamasında bulundu.


Etiketler:
sumud filosu sabah namazı türk aktivist halil erdoğmuş