SON DAKİKA! TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında resen soruşturma başlatıldı

Son dakika haberleri... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, hakkında genel kurulda söylediği sözler nedeniyle 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından re'sen soruşturma başlatılan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile YİK Başkanı Ömer Aras polis eşliğinde ifadeye götürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan'ın 13 Şubat'taki dernek genel kurulunda yaptığı konuşmada bazı soruşturma ve kovuşturmalar hakkında yargıyı telkin ve yönlendirme içerikli ifadeler kullandığı tespit edildi.
Başsavcılık, Turan'ın ifadelerinin, gerçeğe aykırı ve kamu barışını bozmaya elverişli nitelikte olduğunu değerlendirerek "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından resen soruşturma başlattı.
Geçtiğimiz günlerde aynı suçlardan soruşturma başlatılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras ile Turan hakkında savcılıkta ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine talimat verildi.
Bunun üzerine Turan ve Aras'ın ifadesinin alınması için İstanbul Adliyesi'ne götürüldüğü bildirildi.
- Popüler Haberler -

Özel'e tokat atan Tengioğlu'nun skandal röportajı: Canlı bomba olurum

Pakistan ile Hindistan arasında gerilim tırmanıyor: Saldırılara karşılık verilecek

Kadıköy'de yangın paniği: 1 kişi yanarak can verdi

SON DAKİKA! Ankara'dan Netanyahu yönetimine net mesaj: Yayılmacı ve tahripkar anlayışın göstergesi

İmamoğlu'na suikast iddiasının altından tanıdık isim çıktı: İstanbul Emniyeti ifşa etti

Gaziosmanpaşa'da yol çöktü: Doğal gaz hattı alarm verdi
