Sahte hesap soruşturmasında yeni dalga: Hakaret ve yanıltıcı bilgiden 3 tutuklama

Muğla'da sahte sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret ettikleri, yanıltıcı bilgi yaydıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, "hakaret", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünün ardından 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden M.G, H.D. ve S.C.S. sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı, M.T, H.T, S.K, U.K, O.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
OLAY
Muğla'da 20 Ocak Salı günü sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında Bodrum, Marmaris ve Milas'ta iş adreslerinde ve ikametlerinde bulunamayan şüphelilerden R.K.K, S.Ü.Ö, S.C.S. ve C.D. Seydikemer ilçesinde saklandıkları villada, P.B. ve S.K. ikametlerinde, Seydikemer ilçesinde firari şüphelileri bir villada saklayarak yardım ve yataklık suçunu işledikleri tespit edilen İ.B, H.D. ve F.O. da gözaltına alınmıştı.
23 Ocak Cuma günü çıkarıldıkları mahkemece C.D. ve K.K. tutuklanmış, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Operasyondan önce gözaltı bilgisine ulaştıkları için cep telefonlarını değiştirdikleri öğrenilen zanlıların ikametlerindeki dijital materyallere el konulmuştu.
Soruşturma kapsamında aralarında önceki operasyonda gözaltına alınıp mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kişinin de bulunduğu 8 şüpheli tespit edilmiş, emniyet ekiplerince, M.G, M.T, H.T, S.K, U.K, O.A, H.D. ve S.C.S, 23 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.
- Popüler Haberler -
THY'den İran iddialarına net yalanlama!
Türkiye milli savunmada sınır tanımıyor: 2 bin kilometre menzilli füzeler geliyor
Bakan Fidan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğine vurgu: Türkiye ve bölge istikrarı için şart
Türkiye'nin dijital altyapısında tarihi sıçrama: Bakan Uraloğlu heyecanlandıran tarihi açıkladı
Havalimanında gözaltına alınmıştı: Şarkıcı Edis hakkında karar
Bakan Göktaş: Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri, Avrupa'nın en büyük ve ödüllü kurumu



