Sahte hesap soruşturmasında yeni dalga: Hakaret ve yanıltıcı bilgiden 3 tutuklama

Muğla'da sahte sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret ettikleri, yanıltıcı bilgi yaydıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca, "hakaret", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünün ardından 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden M.G, H.D. ve S.C.S. sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı, M.T, H.T, S.K, U.K, O.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
OLAY
Muğla'da 20 Ocak Salı günü sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında Bodrum, Marmaris ve Milas'ta iş adreslerinde ve ikametlerinde bulunamayan şüphelilerden R.K.K, S.Ü.Ö, S.C.S. ve C.D. Seydikemer ilçesinde saklandıkları villada, P.B. ve S.K. ikametlerinde, Seydikemer ilçesinde firari şüphelileri bir villada saklayarak yardım ve yataklık suçunu işledikleri tespit edilen İ.B, H.D. ve F.O. da gözaltına alınmıştı.
23 Ocak Cuma günü çıkarıldıkları mahkemece C.D. ve K.K. tutuklanmış, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Operasyondan önce gözaltı bilgisine ulaştıkları için cep telefonlarını değiştirdikleri öğrenilen zanlıların ikametlerindeki dijital materyallere el konulmuştu.
Soruşturma kapsamında aralarında önceki operasyonda gözaltına alınıp mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kişinin de bulunduğu 8 şüpheli tespit edilmiş, emniyet ekiplerince, M.G, M.T, H.T, S.K, U.K, O.A, H.D. ve S.C.S, 23 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.
- Popüler Haberler -
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İstanbul'da yaşananlar
CHP'li Dede'ye 1.5 yıl taciz hapsi
İnsan vücudu 44 ve 60 yaşında iki kritik kırılma sürecine giriyor
Avrupa'da yakıt krizi alarmı! Ne kadar yakıt olduğu belirsiz
Emine Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı
MHP takvimini netleştirdi: 15. Olağan Kurultay için tarih verildi



