Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi! Subaylara ve astsubaylara ilişkin yönetmelikte değişiklik

Milli Savunma Bakanlığının, Fakülte ve Yüksekokullar Askeri Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, 2021'de ve 31432 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 15. maddesinin ikinci fıkrası, 20. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilirken, aynı yönetmeliğin 30. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırıldı.
Değişiklikte, "Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremezler veya yatay geçiş yapamazlar. Askeri öğrenciler, öğrenimlerini Bakanlık nam ve hesabına tamamlar." kuralı getirildi.
Yönetmeliğe göre, Bakanlık nam ve hesabına fakülte veya yüksekokullarda okuyan askeri öğrencilerin teğmenliğe nasıp tarihleri ise mezuniyet tarihi olacak.
- Popüler Haberler -

İngiliz denizcinin hayatını Türk ekibi kurtardı: Sevinç gözyaşları döktük

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı istifa etti: Parti söylemleri ile uyuşmuyor

İletişim Başkanı Duran'dan Gazze çağrısı: İsrail küresel barış için bir tehdit

CANLI | Günün Manşeti 24 TV'de başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes ve arkadaşlarını andı

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına operasyon
