ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

"Parayı şu araya sıkıştırdım müdürüm" İzmit'te rüşvet skandalı!

Hasan Köseoğlu - | Son Güncelleme Tarihi:
"Parayı şu araya sıkıştırdım müdürüm" İzmit'te rüşvet skandalı!

CHP'li İzmit Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Ruhsat ve Denetim Müdürü Figan Çetin'in zarf içinde rüşvet aldığına ilişkin görüntüler dosyaya girdi. Zarf içerisinde bir tomar paranın verildiği görüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kocaeli'de İzmit Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın da bulunduğu çok sayıda şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla 20 Temmuz günü gözaltına alınmıştı. Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet'in bulunduğu 20 şüpheli tutuklanmış, 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. CHP'li belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken yeni görüntülere ulaşıldı.

'YÖNETİME ULAŞTIRMAK İÇİN'

Soruşturma dosyasına giren kayıtlarda, İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Figan Çetin'e içinde para bulunduğu öne sürülen bir zarfın teslim edildiği görülüyor. Söz konusu zarf içindeki bir tomar paranın belediye yönetimine ulaştırılmak üzere teslim edildiği ve Figan Çetin tarafından alındığı ileri sürüldü. Parayı veren kişi tarafından çekilen görüntülerde, paranın bulunduğu zarfın görünmeyecek şekilde saklanmasına ilişkin konuşmalar yer aldı.

İZMİT'TE RÜŞVET SKANDALI

Görüntülerde Çetin'in zarfın içindeki paralar için, "Şöyle koy, şuraya koy, ben oradan alırım" dediği duyuldu.

'ŞÖYLE KOY GÖRÜNMESİN'

Görüntülerde, belediye binasında gerçekleşen görüşme sırasında Figan Çetin'in odasındaki dosya dolabına bir tomar para bırakıldığı görünüyor. Çetin'in parayı dosyaların arasına sıkıştıran şahsa "Şuraya koy. Onları görme. Şöyle koy da oradan görünmesin, ben oradan alırım" dediği, parayı veren kişinin ise "Şu araya sıkıştırdım. Üstüne de bir zarf attım müdürüm" dediği duyuldu.

VELİ AĞBABA'NIN AĞABEYİ TUTUKLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ferat Yetişsin ve Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba tutuklandı. Daha önce gözaltına alınan Süleyman Ekinci ile Erensan İnşaat yetkilisi S.E, Okçuoğlu İnşaat Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret AŞ yetkilisi M.Ö. ile dönemin İZBETON Genel Müdürü H.S. 23 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
yolsuzluk soruşturması ruhsat ve denetim müdürü ziyaret içinde rüşvet