ÖSYM: YKS/AYT'de 1 soru iptal edildi, 1 sorunun da cevabı değişti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2026-YKS) ilişkin yapılan incelemeler neticesinde bir sorunun cevabının değiştirilmesine, bir sorunun ise iptal edilmesine karar verdi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS'de bir sorunun iptal edildiğini, bir sorunun ise cevabının değiştirildiğini açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde;
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS): Değerlendirme İşlemleri
20 Haziran 2026 tarihinde uygulanan 2026-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 21 Haziran 2026 tarihinde uygulanan 2026-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından, Alan Yeterlilik Testleri'nin Matematik Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 23 numaralı sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "A" olarak değiştirilmesine; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 20 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. 2026-YKS Kılavuzunun "3.10.1. Sınav Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?" maddesinde yer alan "Sınavdan sonra ÖSYM veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.
- Popüler Haberler -
Bolu Belediyesine yönelik "zimmet" ve "kara para aklama" operasyonunda 10 gözaltı
AK Parti'den Özgür Özel'e sert tepki: Bu kendi sicilline yazdığı bir utançtır
İletişim Başkanı Duran "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı kutladı
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Güvenlik açısından Türkiye'nin Ada'daki varlığı kırmızı çizgimiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Uzman Çavuş Hilal'in ailesine başsağlığı mesajı
Adalet Bakanı Gürlek, Azerbaycan'da Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret etti!



