ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Mustafa Varank'tan asılsız iddialarını ispatlayamayan Deniz Zeyrek'e tepki: Aranılan haysiyete ulaşılamıyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Mustafa Varank'tan asılsız iddialarını ispatlayamayan Deniz Zeyrek'e tepki: Aranılan haysiyete ulaşılamıyor

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in kendisi hakkındaki 'havuzlu villa' iddialarını asılsız şekilde gündeme taşımıştı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Deniz Zeyrek'in iddialarını ispatlayamamasına tepki gösterdi. Varank" "Bir aydır görüntü bekliyorum, yapay zekayla üretilmiş bir fotoğraf bile gelmedi. Benim ve kamuoyunun aradığı haysiyete ulaşılamıyor." ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın havuzlu villa aldığını iddia etti.

Varank, iddiasıyla ilgili belge ve görüntülerin olduğunu öne süren Zeyrek'e sosyal medya hesabından çok sert tepki göstererek meydan okudu.

İddiaları tamamen asılsız olduğunun altını çizen Mustafa Varank, Zeyrek'in iddialarını ispatlaması halinde tüm görevlerinden istifa edeceğini ifade etti.

BİR AY GEÇTİ AMA ZEYREK SESSİZ

Çağrısının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Deniz Zeyrek tarafından herhangi bir kanıt sunulmadığının altını çizen Varank, sosyal medya hesabından "Çağrımın üzerinden tam bir ay geçti. Müfteri bir gazeteci, Ankara'da hayatımda oturmadığım bir semtte evim olduğunu ve Zekeriyaköy'de "100 küsur milyon liraya havuzlu villa" aldığımı, elinde görüntüler olduğunu söyledi. Ben de azıcık haysiyetin varsa havuzlu villadaki görüntülerimi yayınla diyerek açık bir çağrı yaptım. Bir aydır görüntü bekliyorum, yapay zekayla üretilmiş bir fotoğraf bile gelmedi." açıklamasında bulundu.

"BENİM VE KAMUOYUNUN ARADIĞI HAYSİYETE ULAŞILAMIYOR"

Mustafa Varank, paylaşımında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne gazetecilik ilke ve sorumluluklarını ayaklar altına alan Zeyrek hakkında gerekenin yapılması çağrısında bulunarak "Görüyorum ki, benim ve kamuoyunun aradığı haysiyete ulaşılamıyor. Buradan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne yeni bir çağrı yapıyorum. Gazetecilik mesleğinin onurunu koruyun. Tüzüğünüze ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne açıkça aykırı davranan, gazetecilik ilke ve sorumluluklarını ayaklar altına alan bu zat hakkında gerekeni yapın." ifadelerine yer verdi.