ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Meteoroloji birçok ili uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 kente gök gürültülü sağanak uyarısı verdi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Meteoroloji birçok ili uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 güne ait haritalı hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre; İstanbul'un da aralarında olduğu birçok ilde önümüzdeki hafta boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN YENİ HAVA DURUMU RAPORU!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; önümüzdeki hafta yurt genelinde yağışlı havanın etkili olması öngörülüyor.

29 Nisan-3 Mayıs tarihlerini kapsayan haritalı hava durumu tahmin raporu yayınlandı.

Rapora göre; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Ankara'nın da aralarında olduğu birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Sıcaklıkların Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

15 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Ayrıca, Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan MeteoUyarı sisteminde 15 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Uyarı yapılan illerde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER ŞU ŞEKİLDE:

Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Kırıkkale

AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU DA ÇÖL TOZU ETKİLİ OLACAK

Öte yandan, bir süredir etkili olan çöl tozu ise etkisini kaybetti. Ancak uzmanlar pazartesi günü ayrıca İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı hadisesinin görüleceğine dikkat çekti.