Mescid-i Aksa baskınına Türkiye'den sert tepki: Barış çabalarını baltalıyor
Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırılık yanlısı grupların İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını en güçlü biçimde kınadı. Açıklamada, soykırımcı Netanyahu hükümetinin bölgedeki gerilimi körüklemeyi amaçladığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırılık yanlısı grupların İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

BARIŞ İLE İSTİKRAR ÇABALARINI BALTALIYOR
Açıklamada, soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin Müslümanlara ait kutsal mekanları hedef alan ihlal ve provokasyonlarla bölgedeki gerilimi daha da körüklemeyi ve barış ile istikrar çabalarını baltalamayı amaçladığının açıkça görüldüğü belirtildi. Açıklamada, "İsrailli aşırılık yanlısı grupların, İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını en güçlü biçimde kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Açıklamada ayrıca, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki statüsünü ihlal eden uygulamalarına karşı uluslararası toplumun caydırıcı tedbirler alması yönündeki çağrı yinelendi.
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrailli aşırılık yanlısı grupların İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskını lanetliyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrailli aşırılık yanlısı grupların İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskını lanetliyoruz. Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statüsünü hedef alan bu provokasyonlar kabul edilemez. İsrail makamlarının gözetiminde yürütülen bu çirkin eylemler, bölgesel gerilimi tırmandıran son derece tehlikeli adımlardır. Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. İsrail bu sistematik saldırılara derhal son vermelidir. Uluslararası toplumu, uluslararası hukuku ve kutsal mekanların statüsünü korumak adına net bir duruş sergilemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti'den istifa etti
Borsada manipülasyon soruşturması: SPK 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu
Bir öğrenci hayatını kaybetmişti: Başakşehir'deki saldırganın anne ve babası tutuklandı
İzmir paylaşımı tepki çekmişti: Oyuncu Berna Laçin gözaltına alındı
7 Ekim'de başlayan zulmün üçüncü yılı! Londra'da halk Gazze için sokaklara döküldü
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Kaya çiftinin ifadesi ortaya çıktı



