"Mekke Anlaşması" Siyonistlerin kirli planını alt üst etti: Algı girişimleri etkisiz oldu
Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi Mekke Ortak Savunma Anlaşması, bölge üzerindeki kirli planları altüst etti. Anlaşmayı itibarsızlaştırmak için "NATO ile çelişiyor" yalanına sarılan Siyonist çevrelerin algı operasyonu Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin (DMM) açıklamasıyla çöktü.

DMM'nin NSosyal hesabından, sosyal medya platformlarında yer alan "Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın NATO'nun 5. maddesiyle çeliştiği ve paralel bir ittifak yapısı oluşturduğu" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapıldı.
İddiaların tamamen gerçek dışı ve "nereden kaynaklı olduğu açıkça belli olan bir algı girişimi" olduğu belirtilen açıklamada, anlaşmanın Türkiye'nin NATO dahil mevcut uluslararası müttefiklik taahhütleriyle çelişmediği, aksine bölgesel güvenliği destekleyen tamamlayıcı bir işbirliği mekanizması niteliği taşıdığı vurgulandı
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türkiye'nin bölgesel ortaklıklar geliştirmesi, NATO üyeliğinin bir alternatifi değildir. Mekke Ortak Savunma Anlaşması, saldırgan bir askeri blok değil caydırıcılığı artırmayı hedefleyen savunma odaklı bir düzenlemedir. Anlaşma üçüncü bir ülkeyi ya da bloğu hedef almamakta; savunma sanayii işbirliğini, askeri eğitimleri, teknoloji paylaşımını ve bölgesel istikrarı güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Kamuoyunun, asılsız iddialara ve manipülatif paylaşımlara itibar etmemesi önemle rica olunur."
- Popüler Haberler -
Emine Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'deki hitabına ilişkin paylaşım: Adaletin sesi
Fon soruşturmasında sıcak gelişme: 5 kişi hakkında tutuklama talebi
KKTC'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a BM teşekkürü: Tanınma çağrısı en büyük güvencemiz
FETÖ'cü Enver Altaylı hakkında yeni soruşturma: Savcıyı tehdit etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç şiiriyle tarihi mesaj: Zulme asla rıza göstermeyiz
New York'ta zirve üstüne zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi: Gazze, İran ve KKTC



