ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Küresel arenada Türkiye'nin ağırlığı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a BM ve COP31 mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Küresel diplomasi trafiğinin öne çıktığı görüşmede, yeni BM Genel Sekreteri'nin çok taraflılığı savunacak vizyoner bir yapıya sahip olması gerektiği vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron'u Türkiye'de düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne davet etti.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Küresel arenada Türkiye'nin ağırlığı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a BM ve COP31 mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Fransa ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele alındı.

Birleşmiş Milletlerin yeni genel sekreterini belirleme sürecinin de değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni genel sekreterin BM'yi yeniden çok taraflılığın merkezi haline getirebilecek, gerekli reformları etkin şekilde hayata geçirebilecek bir vizyon ve tecrübeye sahip olması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u, Türkiye'de düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne de davet etti.

Macron da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Fransa Macron