Körfez ülkeleri İran'ın saldırısını nasıl algılayacak? Uzmanı 24'e açıkladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Kurt, 24 TV'de katıldığı moderatör hafta sonu programında İran'ın Körfez ülkelerinde bulunan Amerikan üslerine yönelik saldırılarını değerlendirdi. Kurt, saldırıların teknik olarak bu ülkelerin topraklarını hedef aldığını, ancak asıl hedefin ABD üsleri olduğunu vurguladı.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Kurt, İran'ın Körfez bölgesindeki Amerikan üslerine yönelik saldırılarını 24'e değerlendirdi. Kurt, İran'ın doğrudan Körfez ülkelerine savaş açmadığını, ancak teknik olarak bu ülkelerin topraklarında bulunan ABD üslerini hedef aldığını belirtti. Saldırıların Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki Amerikan askeri varlıklarına yönelik gerçekleştiğini ifade eden Kurt, bu durumun bölgedeki algı yönetimini karmaşık hale getirdiğini söyledi.
İRAN, BÖLGE ÜLKELERDEKİ ABD ÜSLERİNİ VURUYOR
İstanbul Medeniyet Üni. Öğr. Üy. Prof. Dr. Veysel Kurt İran, Körfez ülkelerine savaş açmış değil; teknik olarak, tabii ki bu ülkelerin topraklarına saldırmış oldu. Fakat buradaki Amerikan üslerine saldırmış oldu. Burada aslında ince, kafa karıştırıcı bir ayrıntı var: Bir Amerikan üssüne saldırıyorsunuz, bu üs Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde konuşlandığı için, bu ülkelerin bu saldırıyı nasıl algılayacakları da önem kazanmış oluyor.
- Popüler Haberler -
İstanbul'da mezarlıklar 7/24 kamerayla izlenecek
Bakan Gürlek detayları açıkladı! 119 ülkede 2 bin 707 FETÖ'cünün peşindeyiz
İmamoğlu'nun iletişim danışmanı sanık kürsüsünde
"Çatışmalara karşı sesimizi yükseltmek gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur"
67 ildeki narkotik operasyonlarında 580 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
SGK'dan kalp sağlığına güçlü katkı: 282 ilaç geri ödeme kapsamında



