Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi

Konya'nın Kulu ilçesinde saat 15.46'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Depremin 18,73 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi, sarsıntı Ankara başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.
Konya AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını belirterek, "Saha çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
BAKAN YERLİKAYA'DAN, KONYA'DAKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını ve an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Konya Kulu'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
- Popüler Haberler -
Bakan Yumaklı, şehit pilot Hasan Bahar'ın ailesini ziyaret etti
Şule Yüksel Şenler ile Malcolm X'in mirasını yaşatmayı amaçlıyor! 'Yankılar' sergisi İstanbul'da açıldı
Kastamonu'nun yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu
Milyonlarca liralık vurguna perde! Kreşleri pis işlerine alet ettiler
Devlet üreticinin yanında! 798 milyon lira destekleme yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz bin Ahıska Türkü'nün ata vatanından sürgün edilmesinin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz



