Kızıl Goncalar dizisi ile dindarlar hedef gösterildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün propagandasının yapıldığı 'Selam' filmini yazan Necati Şahin'in, Kızıl Goncalar dizisinin de senaristi olduğu ortaya çıktı. Söz konusu dizinin yapımcısının, son bir yıldır dindar ailelerin bağnazlık ve cahillik ile tasvir edildiği Kızılcık Şerbeti dizisinin de yapımını üstlenen Gold Film'in sahibi Faruk Turgut olduğu öğrenildi.
Toplumsal ayrışmayı körükleyen ve dindarları 'uç örneklerle' düşmanlaştıran iki dizi Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar gerçeklikten uzak sahneleriyle tepki topladı. Yapımcı Turgut'un el sıkıştığı FETÖ'cü senarist Şahin'in yıllar önce verdiği röportajda 'dini ve dindarlığı savunan' ifadeleriyle, günümüzde ortaya koyduğu senaryolar arasında ise çelişki olduğu görüldü.

Özellikle son 2 yıldır dindar vatandaşları ayrıştıran, kutuplaşmayı körükleyen diziler; Baba, Ömer, Kızılcık Şerbeti hemen her gün tartışmalı sahneleriyle gündeme gelirken, 18 Aralık akşamı FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi de aynı kümeye katıldı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Kızıl Goncalar dizisinde dindar kesim "aykırı ve uç örneklerle" sunuldu. Seküler hayat biçimini yansıtan oyuncuların akil ve modern rolleri canlandırması izleyicilerin tepkisine yol açtı ve dizinin senaristi dikkat çekti.

KIZIL GONCALAR'IN SENARİSTİ FETÖ'YE ÖVGÜ SENARYOSU
2013 yılında sinevizyona giren, Fetullahçı Terör Örgütü'nün propaganda filmi Selam'ın senaristliğini yapan Necati Şahin'in, Kızıl Goncalar'ı da kaleme alan isim olduğu ortaya çıktı.
Şahin, dindarları hedef gösteren diziler Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Gold Film'in sahibi Faruk Turgut ile iş birliği yaparak, kaleme aldığı Kızıl Goncalar'ın senaryosunu Turgut'a verdi.

Yapımcı Faruk Turgut'un sadece son bir yıl içinde dindarları ayrıştıran iki diziyi de ekranlara getirmesi dikkat çekti.
- Popüler Haberler -

Bakan Fidan ve Rus heyeti görüşmesi sona erdi! İstanbul'da barış trafiği hızlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu'nda konuştu

Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi

NATO Genel Sekreteri Rutte: Türkiye'nin bir araya getirme gücü açıkça ortada

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Ukrayna'da ateşkes için diplomasi trafiği devam ediyor
