Kaşif Kozinoğlu soruşturması... Bakan Gürlek: Hiçbir şüpheli ölümü karanlıkta bırakmamakta kararlıyız
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yıllar geçse de hiçbir şüpheli ölümü karanlıkta bırakmamakta kararlı olduklarını belirterek, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, olay tarihinde görev yapan eski savcılar ve Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları olmak üzere 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma hakkında NSosyal hesabından açıklama yaptı.
Bakan Gürlek, açıklamasında yıllar geçse de hiçbir şüpheli ölümü karanlıkta bırakmamakta kararlı olduklarını vurguladı.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığıyla yürütülen soruşturmada, maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Bakan Gürlek, dosyadaki gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:
"Soruşturma kapsamında bugün; olay tarihinde görev yapan eski Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, eski cezaevi savcısı ve Kozinoğlu'nun iki koğuş arkadaşı olmak üzere 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiştir. İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kıbrıs'ta bulunduğu tespit edilen diğer şüpheli hakkındaki adli süreç ise devam etmektedir."
Bakan Gürlek, Faili Meçhul Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının da katkısıyla, ölümün meydana geldiği gece yaşananlar, olayın ardından yürütülen adli işlemler, toplanan deliller ve önceki soruşturma sürecinin hiçbir soru işareti bırakılmayacak şekilde yeniden incelendiğini aktararak, "Aradan geçen süre ne olursa olsun; maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, sorumluların tespit edilmesi ve adaletin tecellisi için gereken bütün adli süreçler kararlılıkla yürütülmektedir." ifadesini kullandı.
- Popüler Haberler -
MSB: Bölgesel istikrarı tehdit eden girişimler bir an önce sona erdirilmeli
20 ilde "yeni nesil" organize suç örgütlerine operasyon: 178 şüpheli adliyede
Cumhurbaşkanı Erdoğan idamlarının 65. yılında Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı andı
Günün Manşeti | 17 Eylül 2026 Perşembe
Demokrasinin kara günü... Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilişlerinin 65'inci yılı
AK Parti Sözcüsü Çelik: Darbeler her zaman milletin ve devletin düşmanıdır



