Kardeş ülkeden gövde gösterisi: Türk F-16'ları törene damga vurdu

Somali Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun 66. yıl dönümü Mogadişu'da büyük bir törenle kutlandı. Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, ordunun kaydettiği ilerlemeyi vurgularken Türkiye tarafından konuşlandırılan F-16 savaş uçakları gösteri uçuşuyla törene damga vurdu.
Her yıl 12 Nisan'da kutlanan yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen törende, Somali Silahlı Kuvvetleri envanterine yeni katılan askeri araçlar sergilendi.
Törene, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Savunma Bakanı Ahmed Moallim Fiqi, Genelkurmay Başkanı İbrahim Mohamed Mahmud, kabine üyeleri, askeri yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.
Cumhurbaşkanı Mahmud, tören kapsamında askeri birlikleri selamladı.
Kutlamalarda ayrıca Türkiye tarafından konuşlandırılan F-16 savaş uçakları gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud, Somali Silahlı Kuvvetlerinin gününü kutladı.
Silahlı kuvvetlerin kaydettiği ilerlemeye dikkati çeken Mahmud, "Bir dönem ülkemizde tüm üst düzey yetkililerin güvenliği Afrika Misyonu askerleri tarafından sağlanıyordu ama artık böyle bir şey yok çünkü eğitilmiş Somalili askerler var ve tüm yetkililerin güvenliğini onlar sağlıyor." dedi.
Uluslararası ortaklara teşekkür eden Mahmud, "Artık eskisi gibi yurt dışına asker göndermiyoruz ve askerler Somali'de eğitiliyor." ifadelerini kullandı.
Savunma alanında atılacak yeni adımlara da değinen Mahmud, "Yakında kurulacak savunma üniversitesi ile her şey daha da iyi olacak. Kendi kendimize yeteceğiz." diye konuştu.
- Popüler Haberler -
Muğla'da lastik botta 28 göçmen yakalandı
İstanbul'da bıçaklı kavgada ölen çocuğun ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanı Çiftçi, Ahlat'taki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti
MİT, hassas bilgileri yabancı servislere aktaran 7 kişiyi yakaladı
Bakan Fidan, Whitaker ile görüştü
Kimi huzurevine yerleştirilmek istedi, kimi küçük bir kız çocuğunun evlendirilmesine isyan etti...



