ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kahramanmaraş'taki okul saldırısı... Bakan Tekin açıkladı: Katil, silahı resim çantasıyla getirdi

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
Kahramanmaraş'taki okul saldırısı... Bakan Tekin açıkladı: Katil, silahı resim çantasıyla getirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta bir öğretmen ile 8 öğrencinin hayatını kaybettiği okul saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, saldırgan İsa Aras Mersinli'nin kullandığı silahları resim dosyası içinde taşıdığı bilgisini paylaştı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

AKŞAM Gazetesi'nin İHA'dan aktardığı habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda bir öğretmen ile 8 öğrencinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Okullarda kolluk kuvvetlerinin görevlendirilmesinin geçici bir tedbir olduğunu belirten Bakan Tekin, "Kalıcı bir çözüm değil" dedi.

Saldırgan İsa Aras Mersinli'nin kullandığı silahları resim dosyası içinde taşıdığı bilgisini paylaşan Tekin, "Örneğin oradaki polis, resim dosyasının neyi taşıyıp neyi taşıyamayacağını bir görüşte anlayabilmeli. Yeni eğitim öğretim yılı başladığında, farklı bir tedbir silsilesini paylaşmış olacağız" diye konuştu.

İsa Arda Mersinli

Saldırı esnasında bazı öğrenciler camdan atlayarak okuldan çıkmıştı.

'BANA SARILMIŞTI HAYATINI KAYBETTİ'

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısında yaralanan öğrenci Fatma İkra Çam, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Pencereden atlarken bacağından yaralandığını söyleyen İkra Çam, "Silah seslerini duyunca Seda Nur hemen bana sarıldı. O anda bacağından üç kurşunla vuruldu. Daha sonra Belinay Nur da bana sarıldı. Üçümüz birbirimize sarılmıştık. Belinay Nur hayatını kaybetti, Seda Nur da yaralandı. Biz pencereden atlamaya çalışırken mermi Seda Nur'un ensesini sıyırdı" dedi.


Etiketler:
kahramanmaraş okul saldırısı katil saldırgan isa arsa mersinli