İstanbul'da para aklama soruşturması: Murat Ağırel, Emir Sarıgül ve Aylin Kotil de dahil 6 gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca kaynağı belirsiz paraların aklanması ve tehdit iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve gazeteci Murat Ağırel hakkında hakkında gözaltı talimatı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca kaynağı belirsiz paraların aklanması ve tehdit iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Murat Ağırel, Emir Sarıgül ve Aylin Kotil'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada, aralarında tanınmış isimlerin de yer aldığı 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre; şüpheliler Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve gazeteci Murat Ağırel hakkında gözaltı talimatı verildiği bildirildi.
Açıklamada, TBMM 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise milletvekilliği dokunulmazlığı prosedürleri kapsamında ayrı değerlendirilmek üzere yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.
SORUŞTURMA ALMAN VATANDAŞLARININ ŞİKAYETİYLE BAŞLADI
Soruşturmanın, Alman vatandaşı K.P. ve M.B. isimli müştekilerin yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paraların aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi.
Müştekilerin beyanlarında; 80 milyon euro tutarında bir sözleşme düzenlendiği, 100 milyon euro tutarında havale işlemi gerçekleştirildiği, 1 milyar euro tutarındaki bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği ve 1,5 milyon euro tutarında tekne satışı yapıldığının ileri sürüldüğü aktarıldı.
BİLGİLERİN PAYLAŞILMASI VE TEHDİT İDDİALARI
Açıklamada, gözaltı talimatının gerekçesine ilişkin şu ifadelere yer verildi;
Müştekilerin ayrıca, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri Murat Ağırel'e ilettikleri, söz konusu bilgi ve belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildikleri yönündeki beyanları ile sundukları ses ve görüntü kayıtları ve soruşturma kapsamında elde edilen deliller birlikte değerlendirilerek şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verilmiştir.
Başsavcılık, konuya ilişkin soruşturma işlemlerinin çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.
- Popüler Haberler -
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Uluslararası toplumu hukuku korumak için adım atmaya çağırıyoruz
Bakan Çiftçi son durumu paylaştı: 4 vatandaşımız kayıp olarak aranıyor
İstanbul'da sel felaketi... "Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa gidereceğiz"
Nafaka düzenlemesi 13. Yargı Paketi'nde
Günün Manşeti | 16 Ekim 2026 Cuma
22 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon: 59 gözaltı



