ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İstanbul'da DEAŞ propagandası yapan 10 şüpheli gözaltına alındı!

HABER MERKEZİ - | Son Güncelleme Tarihi:
İstanbul'da DEAŞ propagandası yapan 10 şüpheli gözaltına alındı!

İstanbul'da gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyonda, sosyal medya üzerinden terör örgütü DEAŞ'ın güncel propaganda faaliyetlerini yürüten 10 şüpheli yakalanmıştır. Polis ekipleri tarafından eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan şüphelilerin bulunduğu adreslerde çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Kapat

HABERİN DEVAMI

İstanbul'da düzenlenen operasyonda sosyal medya üzerinden terör örgütü DEAŞ'ın güncel propaganda faaliyetlerini yürüten 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bu operasyon, terörle mücadele kapsamında yürütülen kapsamlı bir soruşturmanın sonucu olarak gerçekleştirilmiş ve DEAŞ'ın yurt içindeki faaliyetlerine karşı önemli bir darbe indirilmiştir.

Teknik takip sonucu düzenlenen operasyon

Edinilen bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü DEAŞ'ın yurt içindeki eylem ve faaliyetlerine yönelik savcılık koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgüt ile irtibatları tespit edilen, sosyal medya mecralarında örgütün güncel propaganda faaliyetlerini yürüten zanlılar yakın takibe alındı. Teknik ve fiziki takip sonucu ekiplerce operasyon için bu sabah erken saatlerde düğmeye basıldı. Kentte birçok adrese özel hareket timlerince yapılan eş zamanlı baskınlarda 10 kişi "şüpheli" sıfatıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları adreslerdeki aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli ifade işlemleri için İstanbul TEM Şube'ye götürüldü.


Etiketler:
DEAŞ operasyonu İstanbul terörle mücadele sosyal medya propaganda terör örgütü