ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İstanbul'a özel Kentsel Dönüşüm Komisyonu kuruluyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İstanbul'a özel Kentsel Dönüşüm Komisyonu kuruluyor

Son dakika haberleri... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantı kapsamında, İstanbul Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması kararının alındığı belirtti.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kurum'un başkanlığında İstanbul Valiliği'nde düzenlenen Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısının tamamlandığı belirtildi.

Bakan Kurum'un toplantıya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması kararı aldık. Valimiz başkanlığındaki komisyonda belediyelerden gelen talepleri değerlendirip hızlı bir şekilde kararları alacağız. Komisyon siyaset üstü bir bakışla İstanbul'un dönüşümü adına yapılması gereken her iş ve işlemi yürütecek."

BAKAN KURUM'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Bakan Kurum sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul Valisi Gül başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan ve 39 ilçe belediye başkanı için teşekkür paylaşımı yaptı.

Bakan Kurum paylaşımında şunları kaydetti:

İstanbul'un yarınları için bir araya geldiğimiz belediye başkanlarımızla, deprem dönüşümünü hızlandıracak önemli kararlar aldık.

Toplantıya ev sahipliği yapan Valimiz Davut Gül başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan ve 39 ilçe belediye başkanına teşekkür ediyorum.

Kararlarımız İstanbul'umuza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

"İSTANBUL'UN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN HEP BİRLİKTE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ"

Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum toplantı sonrası, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Kurum, "Çok kıymetli, değerli bir toplantıyı icra etmiş olduk. Valimizle, kaymakamlarımızla, ilçe belediye başkanlarımızla 39 ilçemizin sorunlarını tek tek, burada istişare ettik. Bu istişareler çerçevesinde İstanbul'un depreme hazır gelebilmesi adına, bir komisyon kurup Valimiz başkanlığında, belediyelerimizden gelen bir talep olursa, talepleri o komisyon nezdinde değerlendirip hızlı bir şekilde kararları alacağımızı, bu komisyonun siyaset üstü bir bakışla, İstanbul'un dönüşümü adına yapılması gereken her iş ve işlemi yürüteceği, bizim de komisyonun alacağı tüm karara saygı duyacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik" dedi.

İstanbul'un dönüşümü adına hep birlikte ellerini ve gövdelerini taşın altına koyacaklarını kaydeden Bakan Kurum, "Böyle bir kara aldık ve bu kara çerçevesinde de gerekirse, bundan önceki davalar dahi, muhalefet partisi, iktidar partisi, kim olursa olsun fark etmeksizin, buradan davayı da yeniden gözden geçirecek, her türlü işi orada konuşacağız, istişare edeceğiz. İşin özü, İstanbul'un dönüşümü adına, İstanbul'un geleceği adına, yapılacak her işe buradaki tüm belediye başkanlarımız, destek olacak. Ve hep birlikte elimizi, gövdemizi taşın altına koymak durumunda olduğumuzu, burada net bir şekilde ifade ettik. Herkeste gördüğüm, bu toplantıdan memnuniyet duyduğunu, böylesi bir toplantının İstanbul'un geleceği adına da, çok önemli olduğunu ifade ettiler. İnşallah burada alacağımız kararlar, İstanbul için hayırlı olacaktır, İstanbul'da yaşayan kardeşlerimiz için hayırlı olacaktır. Biz bu işin takipçisi olacağız, destekçisi olacağız, yapılması gereken işleri, işlemleri, projeleri milletimizle el ele verip, nasıl 6 Şubat'ta asrın felaketinde 11 ili ayağa kaldırdıysak, İstanbul'u da hep birlikte el ele vererek ayağa kaldıracağız. Başta Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Başkan Vekilimize ilçe belediye başkanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Etiketler:
murat kurum istanbul kentsel dönüşüm