ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası! Çok sayıda can kaybı var

Azat Aydin - | Son Güncelleme Tarihi:
İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası! Çok sayıda can kaybı var

İstanbul Gayrettepe'de bir eğlence merkezinde yangın çıktı. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği yaşanan olayla ilgili 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise ağır yaralandığını bildirdi. Yangına ilişkin işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan binadan henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

Yaralılar ambulansla hastaneye götürülürken itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana gelen yangın dolayısıyla İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan bilgi aldı.

Bölgeden son durumu 24 TV Muhabiri Deniz Zeybek aktardı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2'nci katında bulunan gece kulübünde çıkan yangına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, "Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi üzerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükselmiştir. Yaralıların bölgedeki hastanelere sevkleri yapılmaktadır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

"TADİLATTA ÇALIŞANLAR HAYATINI KAYBETTİ"

İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi. Vali Gül, açıklamasının ardından yangın sırasında, binada yakınının olduğunu söyleyen kadını teselli etmeye çalıştı.

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında çıkan yangından toplam 23 kişi etkilenirken hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Maalesef hayatını kaybeden 8 kişi var. 15 kişi de yaralı. 15 kişi içinde 6 kişi biraz daha ağır yaralı. Kimlikleri henüz belli değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

YAKININI BEKLEYEN KADINI VALİ GÜL TESELLİ ETTİ

Açıklamaların ardından Vali Gül, yangın sırasında, binada yakınının olduğunu söyleyen kadınla konuştu. Ayakta durmakta güçlük çeken kadını teseli eden Vali Gül, "İçeride kimse yok. Hastaneye götürdüler. 15 kişi sağ çıktı. Biz sizi karakola götürelim. Orada sizin bilgilerinize göre yakınınız neredeyse size bilgi verelim" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

VALİ GÜL OLAY YERİNDE

Yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül de basın mensuplarına son durum hakkında bilgi verdi. Gül, 'Hepimizin başı sağ olsun. 23 kişi etkilendi. 8 maalesef hayatını kaybeden kişi var. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Şu anda tadilat yapılıyormuş. Çalışanlar hayatını kaybetti, yaralandı. Görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale etti.' dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN İSTANBUL GAYRETTEPE'DEKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONLA ARAYARAK BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, yangının söndürüldüğünü belirtirken, olay yerine 26 ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirildiğini ifade etti.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Beşiktaş'taki yangınla ilgili 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir." ifadesini kullandı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Hayatını kaydedenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı iletilen açıklamada, soruşturma sürecinin devam ettiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir. Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir. Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz."