"İsrail ile ticaret yapılıyor" iddiası! Bakan Bolat'tan sert tepki
Ticaret Bakanı Bolat, CHP Rize Milletvekili Ocaklı'nın Türkiye'nin İsrail ile ticaret yaptığı iddiasına dair, "Dünyada İsrail ile ticareti tamamen kapatan tek ülke olmamıza rağmen bile bile bu yalanı söyledi. Geçen yıl da Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini zikretmeye çalışarak gemilerin gittiğine dair ithamda bulundu, o da düpedüz bir yalandı." dedi.

Ticaret Bakanlığının 2026 yılı bütçesine yönelik görüşme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediyor.
Görüşmeler sırasında CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı'nın "İsrail ile ticaret yapılıyor" iddiası üzerine tepki gösteren Ömer Bolat, "Bunu bugün hiçbir milletvekilimiz muhalefet sıralarında dahi konuşmadılar ancak Tahsin Ocaklı milletvekilimiz, bile bile inanmadığı halde bu yalanı tekerrür etti." diye konuştu.
Söz konusu iddiayı "reddettiğini" ifade eden Bolat, şunları söyledi:
"Bugün Bakanlığımızda 24 bin 500 kişi çalışıyor. Bir kişiyi bulsun, ticaret yapıldığını ispat etsin. İsrail bize husumetle yaklaşıyor, düşmanlık ediyor. Filistinliler yaptığımız hizmetler ve onlara desteklerimiz için teşekkür ediyor. Dünyada İsrail ile ticareti tamamen kapatan tek ülke olmamıza rağmen bile bile bu yalanı söyledi. Geçen yıl da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ismini zikretmeye çalışarak gemilerin gittiğine dair ithamda bulundu, o da düpedüz bir yalandı. Bir milletvekiline yakışmıyor, Filistinlileri üzüyor, İsrail'i sevindiriyorsunuz. Yalan söylemek kişilik bozukluğudur."
- Popüler Haberler -
İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: İstanbul'da bir araya gelen tüm ülkelerin ortak bir amacı var
Terörsüz Türkiye kalkan oldu! MİA raporu İsrail'in planlarını deşifre etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Başbakanı Magyar ile görüştü
R4+E3 formatında ilk zirve: 8 ülke çözümü Türkiye'de arayacak
İtalya'dan geldiler, Türkiye'deki çoban köpeklerine hayran kaldılar
Zonguldak'ta maden ocağında grizu patlaması: Ölü ve yaralılar var



